Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επανεκκίνηση λειτουργίας για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

 

Μια δομή ευρωπαϊκού επιπέδου, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) λειτουργεί από σήμερα στη Γλυφάδα, με πρωτοβουλία και ενέργειες του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου. Η πρότυπη αυτή δομή, με τεράστια προσφορά ετών, θα έκλεινε, καθώς λόγω των εργασιών που γίνονται στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού έπρεπε να μετεγκατασταθεί και δεν είχε βρεθεί κατάλληλος χώρος στον όμορο Δήμο.  Η λύση δόθηκε, με την παρέμβαση του δημάρχου Γλυφάδας, ο οποίος γνώριζε από τότε που ήταν ευρωβουλευτής τη μεγάλη προσφορά του ΜΚΙΕ και την εκτίμηση της οποίας τυγχάνει στην Ευρώπη.

«Είναι μεγάλη μας χαρά που από σήμερα ξεκινά τη λειτουργία του και πάλι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, με έδρα τη Γλυφάδα. Η έναρξη της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού οδήγησε αναγκαστικά στην απομάκρυνση όλων των δομών που στεγάζονταν στην έκταση αυτή, μία εκ των οποίων είναι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Ο Δήμος μας, θέτοντας ως προτεραιότητα τη στήριξη κάθε συνανθρώπου μας που έχει ανάγκη, προσέφερε στη δομή του ΜΚΙΕ νέο χώρο στέγασης, δίπλα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο κτήριο που στεγάζει και το ΚΑΠΠΑ του Δήμου Γλυφάδας (Τσιτσάνη και Καραϊσκάκη 34, παράδρομος Βουλιαγμένης).

Ο χώρος αυτός, έπειτα από τις κατάλληλες εργασίες διαμόρφωσης που έγιναν από το Δήμο μας, στεγάζει πλέον τους εθελοντές και τις υπηρεσίες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ). Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που φιλοξενούμε αυτή την προσπάθεια, που προσφέρει μεγάλη βοήθεια σε πολλούς συνανθρώπους μας, από όλη την Αττική, που ιδίως αυτή τη δύσκολη περίοδο το έχουν ανάγκη. Το ΜΚΙΕ ξεχώρισε και διακρίθηκε τη δύσκολη περίοδο της κρίσης: Από το 2011 προσφέρει πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους συμπολίτες μας.

Δεν δέχεται χρηματικές δωρεές, παρά μόνο δωρεές σε είδος ή υπηρεσίες, δεν έχει καμία κομματική ή παραταξιακή εμπλοκή και υποστηρίζεται από ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών. Με τον τρόπο αυτό, έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, που δεν μπορούσαν να καλύψουν τη δαπάνη για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Χαιρόμαστε πολύ που με τον πλέον ενεργό τρόπο υποστηρίζουμε αυτό το σπουδαίο έργο», τονίζει ο δήμαρχος της πόλης.

Δείτε: Η προσφορά σε δύσκολους καιρούς στο Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Γλυφάδας

«Ο Δήμος Γλυφάδας παρέχει στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αμέριστη υποστήριξη με σεβασμό της ανεξάρτητης φυσιογνωμίας του. Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά τη δομή αυτή στην πόλη μας και αισθανόμαστε περήφανοι που συμβάλαμε στην απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του» αναφέρει η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Γλυφάδας Λένα Δεναξά.

Πρόσβαση με ΜΜΜ στο ΜΚΙΕ ( Τσιτσάνη και Καραϊσκάκη 34)

α) Στάση ΤΡΟΧΑΙΑ επί της Λ.Βουλιαγμένης με τις λεωφορειακές γραμμές 122 και 171 (4η στάση μετά τη στάση ΜΕΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ) και με την 205 (οδηγίες σε χάρτη με πράσινο).

β) Στάση ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ επί της Λ.Σοφίας Βέμπο με τη λεωφορειακή γραμμή Α3 (οδηγίες σε χάρτη με κόκκινο).

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα έως Πέμπτη 10:00-14:00 & 16:00-20:00

Παρασκευή & Σάββατο: 10:00-14:00

Παράδοση φαρμάκων: Δευτέρα & Τετάρτη 16:30-19:30

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-14:00 & 16:00-20:00,

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210-9631-950

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Τσιτσάνη και Καραϊσκάκη 34,

Γλυφάδα, ΤΚ 16675

Ιστοσελίδα https://www.mkiellinikou.org

Email mkiellinikou@gmail.com.

Διαβάστε: Δωρεάν μαστογραφίες σε 300 γυναίκες της Γλυφάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ