Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Πιστοποιητικά από τα ΚΕΠ Γλυφάδας και με βιντεοκλήση

 

Πιστοποιητικά από τα ΚΕΠ Γλυφάδας και με βιντεοκλήση. Μια σπουδαία πρωτοβουλία του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, που υλοποιήθηκε με τη συνδρομή του αντιδημάρχου Πόλης και Καθημερινότητας Γιάννη Σκαλτσά και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Παπά.

Γιώργος Γεωργαντάς: Yφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών

Tη δυνατότητα εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων από τα ΚΕΠ με βιντεοκλήση, σε ειδική πλατφόρμα, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, έδωσε τροπολογία που κατατέθηκε τον περασμένο Ιούλιο στη Βουλή. Η βιντεοκλήση γίνεται κατόπιν ραντεβού, ώστε να κατευθύνεται το ερώτημα σε εξειδικευμένο υπάλληλο.

Με τον τρόπο αυτό εξοικονομείται χρόνος τον οποίο οι πολίτες διέθεταν για τη φυσική τους παρουσία στα ΚΕΠ, ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, παρουσιάζοντας τη σχετική τροπολογία στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης όπου συζητείται το σχέδιο νόμου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών έργων και την ενίσχυση ψηφιακής διακυβέρνησης, στο οποίο έχει κατατεθεί η συγκεκριμένη διάταξη.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός, η βιντεοκλήση θα γίνεται κατόπιν ραντεβού, στο οποίο θα επιλέγει ο πολίτης συγκεκριμένη θεματική ενότητα του ενδιαφέροντός του, ώστε να κατευθύνεται το ερώτημα σε εξειδικευμένο

Γιώργος Παπανικολάου: Δήμαρχος Γλυφάδας

υπάλληλο του ΚΕΠ που θα μπορεί να απαντήσει επί της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας, μέσω της βιντεοκλήσης. Όπως εξάλλου ανέφερε, δεν θα είναι απαραίτητο να υπάρχει συνεχής εικόνα αν ο υπάλληλος δεν το επιθυμεί, αλλά θα υπάρχει συνομιλία χωρίς εικόνα, αφού όμως ο πολίτης προηγουμένως έχει επιδείξει την ταυτότητά του.

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι ο υπάλληλος του ΚΕΠ, εφόσον γνωρίζει από πριν το ερώτημα, θα έχει προετοιμαστεί για την απάντηση και θα υπάρχουν έτοιμοι και κόμβοι επικοινωνίας ώστε να αντλείται πληροφορία, ακόμη και τη στιγμή της συνομιλίας. Πάντως, όπως έχει υπογραμμίσει ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν είναι εξοικειωμένο με ψηφιακές δεξιότητες, θα υπάρχουν πάντα τα ΚΕΠ αναβαθμισμένα και στελεχωμένα και τεχνικώς επαρκώς εξοπλισμένα ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Διαβάστε: «Δίχτυ προστασίας» απλώνει ο Δήμος Γλυφάδας και στο νέο lockdown

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ