Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εξαιρετικά χαμηλό το ιικό φορτίο κορωνοϊού στη Γλυφάδα

 

Μόλις 2 στα 870 rapid tests που διενεργήθηκαν το περασμένο Σάββατο 28/11/2020 στη Γλυφάδα, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Πρόκειται για δύο άνδρες με μέση ηλικία τα 52 έτη.

«Μια καλή είδηση είχαμε σήμερα. Πραγματοποιήθηκε το πρωί drive through εξέταση για τον κορωνοϊό, μέσω αυτοκινήτου δηλαδή, με rapid test τελευταίας γενιάς, για τους κατοίκους της Γλυφάδας, δωρεάν για όλους. Τα αποτελέσματα μας χαροποίησαν πολύ. Από τους 870 συμπολίτες μας που έκαναν το τεστ, μόλις δύο βρέθηκαν θετικοί. Πρόκειται για δύο άνδρες με μέση ηλικία τα 52 έτη. Έχουν ήδη ειδοποιηθεί και τους ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση. Τα αποτελέσματα αυτά είναι ενθαρρυντικά σε σχέση με την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας στην πόλη μας και την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή μας», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Δείτε: «Ντύθηκε» πορτοκαλί το παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας

Και προσθέτει: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεχίσουμε το ίδιο και περισσότερο ακόμα αυστηρά, για να παραμείνει χαμηλά το ιικό φορτίο στη Γλυφάδα. Ευχαριστούμε θερμά τον ΕΟΔΥ και το εξαιρετικά ικανό και ευγενικό προσωπικό του. Δεν ήταν καθόλου απλή η επιτυχία του απαιτητικού αυτού εγχειρήματος, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη ασφάλεια μέσα σε πέντε μόλις ώρες, ομαλά και χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα».

«Είμαστε ο πρώτος Δήμος που ξεκίνησε τη διενέργεια αυτού του τεστ και είναι μεγάλη μας χαρά που το αγκάλιασε ο κόσμος και είχαμε πολύ μεγάλη προσέλευση. Μας δόθηκε έτσι η ευκαιρία να διαπιστώσουμε ποιο είναι το επιδημιολογικό φορτίο στην πόλη μας, μια πόλη με πολύ τουρισμό, πολλά μαγαζιά και μεγάλη κίνηση. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ αισιόδοξα και ενθαρρυντικά για την πόλη μας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Υγείας Νίκος Βρυζίδης, που είχε τον συντονισμό της δράσης.

Ό,τι συμβαίνει στη Γλυφάδα μ’ ένα κλικ: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ