Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γιορτινές δράσεις με το πρόγραμμα «e-ζωή είναι ωραία»

 

Σε μια στιγμή μεγάλης ανάγκης για ψυχική ισορροπία και ουσιαστική στήριξη, το πρόγραμμα «e-ζωή είναι ωραία» του Δήμου Αλίμου επιστρατεύει τη φαντασία και αποπειράται να κρατήσει το ηθικό όλων μας ακμαίο με αγάπη, θετική ενέργεια και χιούμορ, που όλοι χρειαζόμαστε! Ας βρούμε τον δικό μας τρόπο αντίστασης σε αυτό που συμβαίνει κι ας βοηθήσουμε τον εαυτό μας να ομορφύνει συναισθηματικά και πνευματικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου: «Ο Δήμος Αλίμου θέλοντας να στηρίξει τον αγώνα όλων μας να παραμείνουμε ασφαλείς, δυνατοί και αισιόδοξοι, προσαρμόζει το πολιτιστικό του πρόγραμμα “Η ζωή είναι ωραία” στα νέα δεδομένα και καλεί το κοινό να ανακαλύψει νέες δυνατότητες και πηγές ομορφιάς, εμψύχωσης και εσωτερικής αρμονίας συμμετέχοντας και δια-δρώντας στις προτάσεις του προγράμματος “e-ζωή είναι ωραία’’.

Το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ανακαλύψουν νέους και εναλλακτικούς τρόπους επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση και τον Άνθρωπο μέσα μας. Στόχος είναι η υπενθύμιση όσων θεωρούσαμε αυτονόητα και η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση. Είναι η στιγμή που όλοι μπορούμε «μένοντας ασφαλείς» να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τον δικό μας ιδανικό κόσμο και να είμαστε έτοιμοι, όταν τελειώσει αυτή η παγκόσμια περιπέτεια, να τον διεκδικήσουμε όλοι μαζί πιο ενωμένοι, μονιασμένοι, ουσιαστικά δημιουργικοί και ανθρώπινοι.

Νέα χόμπι, διαγωνισμοί, εναλλακτικά δείπνα με αγαπημένους φίλους και οικογενειακά μέλη που είναι μακριά, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων από την άνεση του καναπέ μας, ξεναγήσεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όλου του κόσμου, φιλανθρωπικές δράσεις, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια και πολλά άλλα θα προσκαλούν το κοινό να πειραματιστεί και να ψυχαγωγηθεί με νέους τρόπους.

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου χρειάζεται βοήθεια ή τεχνική υποστήριξη για τις διαδικτυακές πλατφόρμες (Skype, Ζοοm, Ιστοσελίδα Δήμου, Instagram), προκειμένου να συμμετάσχει σε κάποια από τις διαδράσεις του προγράμματος “e-ζωή είναι ωραία”, θα μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 19:00. Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός».

Διαβάστε: Ο Άλιμος «ντύθηκε» για τα Χριστούγεννα – Μήνυμα αλληλεγγύης από τον δήμαρχο

Πρόγραμμα δράσεων τον Δεκέμβριο

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 

Δημιουργική Δράση στο Σπίτι: Για αρχή… ας στολίσουμε!

Φίλοι μας, ο χρυσός κανόνας είναι πως η καλή διάθεση φτιάχνεται και η όρεξη έρχεται τρώγοντας! Μπορεί τις φετινές γιορτές να μην έχει πολλά τραπέζια, φίλους και επισκέψεις, εντούτοις δείτε το στόλισμα του σπιτιού σαν μια ευκαιρία να λάμψει το φως και το πνεύμα των γιορτών μέσα σας.

Στολίστε για εσάς, γιατί ΝΑΙ έχει νόημα και ΝΑΙ εγγυόμαστε ότι σας ξανα-κάνει έστω για λίγο παιδί. Κατεβάστε όλα τα κουτιά από το πατάρι, βάλτε χριστουγεννιάτικη μουσική, μαγειρέψτε γλυκά, φτιάξτε τα δικά σας στολίδια, γράψτε κάρτες για τους αγαπημένους σας, χορέψτε, παίξτε και χαθείτε στην ανεμελιά των παιδικών μας αναμνήσεων. Τότε, που πιστεύαμε στα παραμύθια και πως ο άγιος με τα άσπρα γένια ήπιε το γάλα του, ενώ κοιμόμασταν…

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, στις 19:00

Διαδικτυακή Θεατρική Παράσταση: «Το Τρίτο Στεφάνι» – Θέατρο Μικρό Παλλάς

Σε μια περίοδο που το ζωντανό θέατρο δεν επιτρέπεται, η θεατρική πράξη βρίσκει νέους τρόπους να προσεγγίσει το κοινό και να προσφέρει στην ψυχή και στο πνεύμα μας, μέχρι να επιστρέψει στον φυσικό της χώρο. Η μεγάλη επιτυχία της χρονιάς, «Το Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, θα προβληθεί διαδικτυακά για δυο μοναδικές παραστάσεις με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, και τις Μαρία Καβογιάννη και Μαρία Κίτσου στους εμβληματικούς ρόλους της Εκάβης και της Νίνας.

Μια ολοκαίνουργια διασκευή που αναδεικνύει τις αφηγηματικές αρετές και την ποίηση του μυθιστορήματος, σεβόμενη την πρόθεση του συγγραφέα για μια ιστορία που, όπως και η ζωή, ανοίγει και κλείνει σαν κύκλος. Ένα έργο-σημείο αναφοράς για τη νεότερη ελληνική πεζογραφία το οποίο αφηγείται την ιστορία της χώρας μέσα από τη ζωή δύο γυναικών με φόντο τον Μεσοπόλεμο και την Κατοχή.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Κίτσου

Τιμή Eισιτηρίου: 12,99€

Αγορά Εισιτηρίου: viva.gr.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, τα μεσάνυχτα

Διαδικτυακή Ξενάγηση: Πάμε μια βόλτα στο στολισμένο Βερολίνο!

Στο ερώτημα αν ο ανθρώπινος νους μπορεί να ταξιδεύει, όπου κι αν βρίσκεται, εμείς απαντάμε ναι! Η μαγεία όμως δεν είναι μόνο αυτή, είναι και το γεγονός πως ο ανθρώπινος νους μπορεί να εφεύρει πάντα μια λύση, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, ακόμα κι εκεί που η φωτιά της πίστης φαίνεται να εξασθενεί. Για τα ταξιδιάρικα, λοιπόν, πουλιά της παρέας που νιώθουν λίγο πιο εγκλωβισμένα μένοντας σπίτι, βρέθηκε τρόπος έστω και για λίγο να ταξιδέψουν σε μια από τις πιο αντιφατικά όμορφες πόλεις της Ευρώπης, το Βερολίνο.

Μαζί με τη βέρα Βερολινέζα ξεναγό, τη Σίλβια, θα περπατήσουμε από το κτήριο του Κοινοβουλίου και τη βασανισμένη ιστορία του, μέχρι το ορόσημο της πόλης, την Πύλη του Βρανδεμβούργου και τα γύρω μνημεία. Στη συνέχεια, θα περιπλανηθούμε στη γοητευτική λεωφόρο του Unter den Linden και στα πολλά ιστορικά κτήρια, όπως το Πανεπιστήμιο Humboldt και το νησί των Μουσείων, καταλήγοντας στην Alexanderplatz με τον περίφημο τηλεοπτικό πύργο.

Για να μπείτε στην παρέα μας, αρκεί μόνο να είστε χρήστης του Facebook και να πατήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/events/3199942650132513/?ts=pss.

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου

Δράση Αγάπης: Φτιάξτε και ταχυδρομήστε τα δικά σας κουτιά αγάπης!

Αυτές τις γιορτές πολλοί από εμάς θα βρεθούμε αναγκαστικά μακριά από τους αγαπημένους μας, ωστόσο η αγάπη, η έγνοια, η φροντίδα μπορούν να φανούν με τόσους πολλούς και απλούς τρόπους. Με αφορμή τις μέρες των Χριστουγέννων, σκεφτήκαμε πόσο όμορφο θα ήταν να φτιάξουμε για τους αγαπημένους μας ένα κουτί αγάπης, ένα κουτί γεμάτο αναμνήσεις, συναισθήματα και χαρά!

Επιλέξτε τον παραλήπτη και αφήστε τη φαντασία σας να ανατρέξει σε όμορφες στιγμές σας. Βάλτε σε ένα κουτί αντικείμενα που θα θέλατε να του χαρίσετε, για να έχει μαζί του, όπως φωτογραφίες, γράμματα, αναμνηστικά, αρώματα… και ό,τι μπορεί να συνδέεται με αυτόν. Και ταχυδρομήστε αυτό το κουτάκι αγάπης!

Tip: Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε μια ωραία αλληλογραφία. Όπως και να ‘χει κι εκείνες οι περίοδοι που μύριζε το χαρτί και το παλιό βιβλίο είχαν τη χάρη τους… και μια essence ρομαντισμού που πάντα χρειάζεται!

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου

Δημιουργική Δράση στο Σπίτι: Η χρησιμότητα του τσελεμεντέ από γενιά σε γενιά!

Σε αυτή τη δράση θα θέλαμε την προσοχή των μεγαλύτερων σε ηλικία μετρ της κουζίνας. Με αφορμή τις υπερβολές των εορταστικών τραπεζιών, αλλά και της καραντίνας – που ψέματα θα πει όποιος δεν έχει βρει τον κρυμμένο σεφ μέσα του -, είναι ευκαιρία να συγκεντρώσουμε και να καταγράψουμε όλες τις αγαπημένες συνταγές, αυτές που μυρίζει όλο το σπίτι μαμά ή γιαγιά ή το αγαπημένο σπίτι στο χωριό.

Σκεφτείτε λοιπόν τις πιο ιδιαίτερες συνταγές, που δεν είναι εύκολο να τις κάνουμε κάθε μέρα ή κινδυνεύουν να ξεχαστούν, και κρατήστε τις σε ένα τετράδιο, το οποίο θα περάσει σε νεότερα χέρια, με σκοπό να διατηρηθούν όλες αυτές οι γεύσεις και οι παραδόσεις στον χρόνο.

Tip: Κάποιες που έχουν ιδιαίτερη δυσκολία ή μυστικά, μπορείτε να τις εφαρμόσετε και στην πράξη, δείχνοντας τες στα παιδιά και τα εγγόνια σας.

«Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας συνταγές και tips από τον δικό σας τσελεμεντέ μέσω του προφίλ μας στο Instagram: e_zoi_einai_oraia. Αν δεν έχετε πρόσβαση εσείς, τότε ζητήστε τη βοήθεια των μικρότερων φίλων ή μελών της οικογένειας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε: Tablets και φορητοί υπολογιστές στα σχολεία του Αλίμου

Τα νέα του Αλίμου με ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ