Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο δρόμος των ποιητών: Ένα εμβληματικό έργο στον Δήμο

 

Όραμα, σχεδιασμός, οργάνωση, «βουτιά» μέσα στα βιβλία για την ανάδειξη των πιο αντιπροσωπευτικών στίχων, κατασκευή με βιοκλιματικά υλικά και πολλή πολλή δουλειά δημιούργησαν ένα έργο εμβληματικό. Ο δρόμος των ποιητών άρχισε ήδη να περπατιέται.

«Σας καλωσορίζουμε σε ένα ακόμη πραγματικά ξεχωριστό έργο στη Γλυφάδα μας. Σας καλωσορίζουμε στο δρόμο των ποιητών! Στο δρόμο όπου η ομορφιά μιας ξεχωριστής αστικής ανάπλασης συναντά την ομορφιά του νέου ελληνικού πολιτισμού», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, στον οποίο ανήκει η ιδέα του μοναδικού αυτού έργου.

Και προσθέτει: «Η ανάπλαση της Λαμπράκη, που βλέπετε στις φωτογραφίες, δεν είναι σαν καμία άλλη που έχουμε κάνει! Τι κάναμε αυτή τη φορά; Διώξαμε την ασχήμια που υπήρχε και βάλαμε στη θέση της την ποίηση. Ο περίπατος στο νέο αυτό χώρο – που πριν ήταν μια απροσπέλαστη ουσιαστικά για τους πεζούς και “ταλαιπωρημένη” νησίδα – μετατρέπεται σε μία εμπειρία μοναδική.

Εξηγούμαι αμέσως: Το πρώτο κομμάτι της ριζικής ανάπλασης της Λαμπράκη (από την Μεταξά μέχρι την Κύπρου) μόλις ολοκληρώθηκε. Τα αυτοκίνητα δεν σταθμεύουν πλέον στη μέση της νησίδας αλλά σε θέσεις που δημιουργήσαμε περιμετρικά. Έτσι στη μέση της νησίδας δημιουργείται ένας υπέροχος πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος. Ένας πεζόδρομος, που όπως είχαμε υποσχεθεί όταν ολοκληρωθεί δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει από άλλους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς, όπως η περίφημη Las Ramblas στη Βαρκελώνη.

Στρωμένος με πρωτότυπους κυβόλιθους, με νέα δέντρα, καινούργια φωτιστικά με λάμπες LED τελευταίας γενιάς, καθιστικά και – κυρίως – στρωμένος με τον πλούτο και τη σοφία της ελληνικής ποίησης. Όσοι τον περπατούν βλέπουν στο διάβα τους το μεγαλείο της ελληνικής ποίησης. Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος, Καβάφης, Σολωμός, Παλαμάς, Καρυωτάκης και άλλοι σπουδαίοι. Η κληρονομιά και η περηφάνεια μας. Με στίχους στα ελληνικά και στα αγγλικά, για να διαβάζουν και να μαθαίνουν όλοι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται για αυτό το σπουδαίο έργο».

Διαβάστε: To Drive In Γλυφάδας στο Global View του CNN

Ό,τι συμβαίνει στη Γλυφάδα μ’ ένα κλικ: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ