Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Άνοιξε και το δεύτερο τμήμα του Δρόμου των Ποιητών

Ο πεζόδρομος της Λαμπράκη φθάνει πλέον μέχρι την πλατεία Χαρίτων στον Δήμο Γλυφάδας και σύντομα θα «ακουμπήσει» την παραλιακή. Το δεύτερο τμήμα παραδόθηκε πανέτοιμο και πανέμορφο, το τρίτο ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες. Ο πιο όμορφος πεζόδρομος ήδη περπατιέται, αγαπιέται και εμπνέει.

«Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης της Λαμπράκη από το ύψος της Πλατείας Χαρίτων μέχρι τη Μεταξά και προχωράμε ήδη με το υπόλοιπο κομμάτι, από τη Μεταξά μέχρι την Ποσειδώνος. Συγκεκριμένα, πρώτα παραδώσαμε το τμήμα από Μεταξά μέχρι Κύπρου. Μέσα στις γιορτές τελειώσαμε τις εργασίες και στο τμήμα από Κύπρου μέχρι Χαρίτων. Σύντομα θα παραδοθεί και το τελευταίο σκέλος, φτιαγμένο κι αυτό με μπόλικο μεράκι και πολλή ποίηση», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Με ακόμα μεγαλύτερη χαρά βλέπουμε την τεράστια ανταπόκριση και τον ενθουσιασμό στους Γλυφαδιώτες και τους επισκέπτες της πόλης μας που προκαλεί το νέο αυτό έργο. Με μικρούς και μεγάλους να στέκονται ενώ περπατούν και να μελετούν τους στίχους των Ελλήνων ποιητών. Ένα “πλήρως ανεκμετάλλευτο αστικό ξέφωτο”, όπως εύστοχα έγραψε η εφημερίδα Καθημερινή (Ν. Βατόπουλος), γίνεται σιγά σιγά αυτό που ονειρευτήκαμε, δηλαδή η ελληνική Las Ramblas. Όπως πολύ όμορφα έγραψε το Protagon (Ρ. Βιτάλη) για αυτό το έργο πνοής στη Γλυφάδα μας, “Αλλά είναι και στίχοι στο διάβα μας… Μάζεψέ τους με σεβασμό. Κράτα τους σαν μωρά στην αγκαλιά σου. Η ζωή έχει εκπλήξεις”. Πιστέψτε με, το 2021 στη Γλυφάδα μας θα είναι γεμάτο εκπλήξεις».

Ώσπου να μπορέσει όλος ο κόσμος να ζήσει από κοντά αυτή τη μοναδική εμπειρία, ας περιδιαβούμε το Δρόμο των Ποιητών μέσα από τις φωτογραφίες του Zisimos Zizos Photography.

Ό,τι συμβαίνει στη Γλυφάδα μ’ ένα κλικ: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ