Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με πυρήνα την αειφόρο ανάπτυξη

«Ο 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη είναι γεγονός! Διοργανώνεται στη χώρα μας από τον παγκόσμιο οργανισμό υποστήριξης επιχειρηματικότητας Envolve Entrepreneurship», αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Αλίμου.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενεργοποιήσει μαθήτριες και μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα, θέτοντας την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής τους.

Πρόκειται για έναν πολύ ενδιαφέροντα διαγωνισμό, ο οποίος έχει σκοπό, μέσα από την ανάδειξη και την καλλιέργεια επιχειρησιακών δεξιοτήτων (ομαδικότητα, συνεργασία, επικοινωνία, επιχειρηματικό πνεύμα, οργάνωση, καινοτομία, κριτική σκέψη,  ενσυναίσθηση,  σωστή διαχείριση του χρόνου), να δημιουργηθεί η νέα γενιά επιχειρηματιών, η δράση των οποίων θα είναι προσανατολισμένη στην αειφόρο ανάπτυξη και θα συμβάλλει με καθοριστικό τρόπο στη διατήρηση ενός βιώσιμου πλανήτη στο εγγύς μέλλον.

Ο διαγωνισμός, που είναι εγκεκριμένος από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής αλλά και Δήμων, απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων της χώρας με την πρόβλεψη διαδικτυακής διοργάνωσης, μέσω προστατευμένης πλατφόρμας του διαγωνισμού λόγω της εξέλιξης της πανδημίας COVID-19. Με τέτοιες πρωτοβουλίες ανοίγει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της εκπαίδευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Οι ομάδες των μαθητριών/τών που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα υποβάλλουν στην ψηφιακή πλατφόρμα την επιχειρηματική τους ιδέα, καταθέτοντας το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), την τεκμηρίωση του αειφόρου προσανατολισμού, καθώς και video με παρουσίαση του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους εκπαιδευτικούς (ως επικεφαλής των ομάδων).

Καταληκτική Προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής επιχειρηματικής ιδέας

15 Φεβρουαρίου – 19 Μαρτίου

Αξιολόγηση & ανακοίνωση των επιχειρηματικών προτάσεων που προκρίθηκαν στην τελική φάση

2 Απριλίου

Τελικός διαγωνισμός και βραβεύσεις

Πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο https://envolveglobal.org/el/education/school_contest/  

Τα νέα του Αλίμου με ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ