Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Η e-ζωή είναι ωραία»: Το Πολιτισμικό πρόγραμμα Φεβρουαρίου

Σε μια στιγμή μεγάλης ανάγκης για ψυχική ισορροπία και ουσιαστική στήριξη, το «e-ζωή είναι ωραία», το προσαρμοσμένο στην εποχή της πανδημίας πολιτισμικό πρόγραμμα του Δήμου Αλίμου, επιστρατεύει τη φαντασία και αποπειράται να κρατήσει το ηθικό όλων μας ακμαίο με αγάπη, θετική ενέργεια και χιούμορ, που όλοι χρειαζόμαστε! Ας βρούμε τον δικό μας τρόπο αντίστασης σε αυτό που συμβαίνει κι ας βοηθήσουμε τον εαυτό μας να ομορφύνει συναισθηματικά και πνευματικά.

Ο Δήμος Αλίμου θέλοντας να στηρίξει τον αγώνα όλων μας να παραμείνουμε ασφαλείς, δυνατοί και αισιόδοξοι, προσαρμόζει το πολιτιστικό του πρόγραμμα “Η ζωή είναι ωραία” στα νέα δεδομένα και καλεί το κοινό να ανακαλύψει νέες δυνατότητες και πηγές ομορφιάς, εμψύχωσης και εσωτερικής αρμονίας συμμετέχοντας και δια-δρώντας στις προτάσεις του προγράμματος “e-ζωή είναι ωραία’’.
Το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ανακαλύψουν νέους και εναλλακτικούς τρόπους επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση και τον Άνθρωπο μέσα μας. Στόχος είναι η υπενθύμιση όσων θεωρούσαμε αυτονόητα και η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Είναι η στιγμή που όλοι μπορούμε «μένοντας ασφαλείς» να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τον δικό μας ιδανικό κόσμο και να είμαστε έτοιμοι, όταν τελειώσει αυτή η παγκόσμια περιπέτεια, να τον διεκδικήσουμε όλοι μαζί πιο ενωμένοι, μονιασμένοι, ουσιαστικά δημιουργικοί και ανθρώπινοι.
Νέα χόμπι, διαγωνισμοί, εναλλακτικά δείπνα με αγαπημένους φίλους και οικογενειακά μέλη που είναι μακριά, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων από την άνεση του καναπέ μας, ξεναγήσεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όλου του κόσμου, φιλανθρωπικές δράσεις, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια και πολλά άλλα θα προσκαλούν το κοινό να πειραματιστεί και να ψυχαγωγηθεί με νέους τρόπους.

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου χρειάζεται βοήθεια ή τεχνική υποστήριξη για τις διαδικτυακές πλατφόρμες (Skype, Ζοοm, Ιστοσελίδα Δήμου, Instagram), προκειμένου να συμμετάσχει σε κάποια από τις δια-δράσεις του προγράμματος “e-ζωή είναι ωραία”, θα μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 19:00.

 ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 
Δημιουργική Δράση στο Σπίτι
Βάλτε στη ζωή σας την κεραμική και θα μας θυμηθείτε!

Ίσως για μας λίγο χώμα και νερό να μην αρκεί για να φτιάξουμε τον κόσμο, ωστόσο αρκεί, για να φτιάξουμε τα πιο ιδιαίτερα διακοσμητικά και κοσμήματα για μας και τους φίλους μας. Σήμερα, όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με την κεραμική. Οι αγχολυτικές ιδιότητες της επαφής με τον πηλό και η ικανοποίηση της δημιουργίας ενός αντικειμένου από το μηδέν με τα ίδια μας τα χέρια, ίσως είναι το απόλυτο αντίδοτο στην κόπωση από τα αναγκαία μέτρα της πανδημίας. Εκτός αυτού, η ενασχόληση με τον πηλό είναι εξαιρετικά διασκεδαστική και μπορεί εύκολα να σας κάνει να χάσετε τον χρόνο.
Για τους αρχάριους :  μπορείτε να προμηθευτείτε πηλό και χρώματα από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς και να αρχίσετε να εξοικειώνεστε παρακολουθώντας κάποια βίντεο στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, αν σας αρέσει πολύ ή αποδειχτείτε μεγάλο ταλέντο, αναζητήστε κάποιο εργαστήριο κεραμικής ή προγράμματα μουσείων που εντάσσουν όλο και περισσότερο τα μαθήματα κεραμικής στις δράσεις τους.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, στις 21:00
Stand Up Comedy Streaming
Mε τον κωμικό Λάμπρο Φισφή στη νέα του παράσταση «Δες Το Θετικό»

Καταλαβαίνουμε πως μετά από τόσο καιρό καραντίνας έχετε αρχίσει να κουράζεστε και να πέφτει το ηθικό σας. Καταλαβαίνουμε, επίσης, πως ο μηχανισμός που εντοπίζει το καλό μέσα στο κακό θέλει λίγο ξεσκούριασμα, καθώς μπορεί τα επίπεδα πίστης να έχουν πέσει. Γι΄ αυτό, λοιπόν, εντοπίσαμε μια ένεση απόλυτου γέλιου και αφύπνισης, την παράσταση «Δες Το Θετικό» με τον αγαπημένο μας κωμικό Λάμπρο Φισφή, ο οποίος μέσα σε 55 λεπτά σχολιάζει όλες τις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας που μας ενώνουν και σατιρίζει αυτά που συνωμοτούν εναντίον της ευτυχίας μας.

Ποιοι είναι οι κανόνες της ελληνικής ταβέρνας; Γιατί ο μεσημεριανός ύπνος είναι θρησκεία; Πώς μπαίνεις σωστά στη θάλασσα το καλοκαίρι; Τι τραβάει ένας τριαντάρης σε ένα club; Τι ελληνικό έχει μια πτήση της Ryanair; Πώς επιβιώνεις σε rooms to let; Ποιο είναι το πρωτόκολλο για ταξίδι με ferry boat; Γιατί η τεκίλα είναι απόφαση και όχι ποτό; Τι διαφορά έχουν τα Ρωσικά από τα Κυπριακά;

Οι απαντήσεις σε αυτά και άλλα πολλά στο «Δες Το Θετικό».

Tip: Συμβουλεύουμε κατά τη διάρκεια της παράστασης να μην τσιμπολογάτε, καθώς υπάρχει κίνδυνος να πνιγείτε από τα γέλια!

Τιμή Εισιτηρίου7€

Σε αυτόν τον σύνδεσμο: https://www.viva.gr/tickets/stand-up-comedy/streaming/des-to-thetiko-lampros-fisfis/ θα βρείτε όλες τις οδηγίες που χρειάζεται, για να παρακολουθήσετε την παράσταση και να αγοράσετε το εισιτήριό σας.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου
Ζωή σαν σινεμά
Κάντε εγγραφή στο Cinobo!

Λάτρεις και μη της 7ης τέχνης, σας έχουμε σπουδαία νέα: η πρώτη ελληνική streaming πλατφόρμα που ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο έφτασε και μας έχει συγκεντρωμένες ταινίες από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, που είναι συχνά διάσπαρτες ή και δυσεύρετες. Αυτό σημαίνει πως πλέον μπορούμε να απολαμβάνουμε καλό σινεμά και από το σπίτι μας, ενώ την ίδια στιγμή θα στηρίζουμε μια ελληνική και πολλά υποσχόμενη ομάδα.

«Cinobo – Cinema No Borders» σημαίνει «Σινεμά χωρίς όρια». Σινεμά με όραμα και πολυμορφία. Σινεμά που αψηφά κανόνες και στερεότυπα και ψηλαφεί πολιτισμούς. Σινεμά που διασκεδάζει. Σινεμά που σε κάνει να αισθανθείς, να γελάσεις, να προβληματιστείς. Cinema No Borders σημαίνει κινηματογραφική εμπειρία και ψυχαγωγία χωρίς όρια.

Tip: (Κυρίως για τους μη λάτρεις του σινεμά που μετά την εγγραφή τους στο Cinobo θα το λατρέψουν!) Δοκίμασε δωρεάν για 14 ημέρες την πλατφόρμα στον σύνδεσμο: cinobo.com

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου
Δημιουργική Δράση στο Σπίτι
Φτιάξτε τα δικά σας πεντανόστιμα ζυμαρικά!


Όσοι από εσάς έχετε δει την ταινία Eat, Pray, Love θα θυμάστε την επική ατάκα της Julia Roberts «Είμαι σε σχέση με αυτή την πίτσα» και το πάθος της με το νόστιμο φαγητό. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, το καλό φαγητό πάντα μπορεί να δώσει πόντους σε όποια κατάσταση, ενώ η ιταλική κουζίνα με τους γευστικούς μας κάλυκες πάντα θα τα πηγαίνουν καλά.
Γι΄ αυτό κι εμείς σκεφτήκαμε ότι ήρθε η στιγμή να φτιάξουμε χειροποίητα ζυμαρικά, κάνοντας τη μαγειρική – για ακόμα μια φορά- δημιουργική δραστηριότητα. Στο διαδίκτυο υπάρχουν εκατοντάδες συνταγές και τρόποι για κάθε λογής «pasta». Άλλες συνταγές πιο εύκολες και γρήγορες, και άλλες πιο περίτεχνες και χρονοβόρες. Σίγουρα όμως στο τέλος, όλες πεντανόστιμες. Προτείνουμε να δοκιμάσετε ζύμες που περιέχουν και κάποιου είδους λαχανικό ή μπαχαρικό, για να απογειώσετε το πιάτο σας!

Tip: Μιας και το αναφέραμε, η ταινία Eat, Pray, Love είναι μια πολύ καλή επιλογή, για να τη συνδυάσετε με το γεύμα σας. Καλή απόλαυση!

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στις 21:00
Μουσική Βραδιά
Με τη Νατάσσα Μποφίλιου – Η Εποχή του Θερισμού

Την τελευταία Κυριακή του Χειμώνα, σαν υπόσχεση μιας Άνοιξης που όλοι περιμένουμε, η αγαπημένη μας Νατάσσα Μποφίλιου παρουσιάζει μαζί με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο τη νέα της μουσική δουλειά με τίτλο «Εποχή του Θερισμού». Μία μεγάλη οπτικοακουστική παραγωγή, ειδικά σχεδιασμένη για livestream και τις ειδικές συνθήκες που ζούμε αυτούς τους καιρούς. Μια προσπάθεια να μας φέρουν πιο κοντά σε αυτό το μοναδικό συναίσθημα που προκαλεί η ζωντανή μουσική, ένα κάλεσμα στις ομορφότερες μέρες που έρχονται!

Tip: Μπορείτε να συντονιστείτε 15 λεπτά νωρίτερα για ένα δωρεάν pre-show behind the scenes, λίγο πριν ανάψουν τα φώτα και ακουστεί η πρώτη νότα στη σκηνή.

Τιμή Εισιτηρίου: Προσφορά έως 8/2: 10,90€ και Κανονικό Εισιτήριο: 15,50€

Σε αυτόν τον σύνδεσμο: https://www.viva.gr/tickets/music/streaming/natassa-bofiliou-epoxi-tou-therismou/ θα βρείτε όλες τις οδηγίες που χρειάζεται για να παρακολουθήσετε το livestream και να αγοράσετε το εισιτήριό σας.

Διαβάστε: Οκτώ βραβεία για το ντοκιμαντέρ «Άλιμος, το γαλάζιο διαμάντι της ελληνικής Ριβιέρας»

Τα νέα του Αλίμου με ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ