Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Συνεχίζεται η αποκατάσταση των προβλημάτων της κακοκαιρίας

Ο Δήμος Γλυφάδας με προσωπική φροντίδα και καθοδήγηση του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου καταβάλλει από την αρχή της κακοκαιρίας «Μήδεια», υπερπροσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν.

Οχήματα του Δήμου έριχναν αλάτι στους δρόμους διαρκώς, ενώ από νωρίς το πρωί στις 16 Φεβρουαρίου, οι υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν σε κλήσεις πολιτών για πτώση δένδρων και κλαδιών λόγω του βάρους του χιονιού και έσπευσαν για άμεση αποκατάσταση.

Μηχανήματα έργου (φορτωτές) άνοιξαν τους δρόμους σε Άνω Γλυφάδα, Τερψιθέα και Αιξωνή, φορτωτής του Δήμου απεγκλώβισε λεωφορείο στην οδό ΄Ηβης, ενώ σε έκτακτα περιστατικά μοιράστηκε αλάτι σε επιχειρήσεις και πολίτες που κατοικούν σε κατηφορικούς δρόμους.

Μαζί με τον δήμαρχο, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Ακρίβος, Γιάννης Σκαλτσάς, Σπύρος Δήμου, Δημήτρης Αγγελάτος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Άννυ Καυκά, η Πολιτική Προστασία (Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ) του Δήμου Γλυφάδας με όλο το δυναμικό της, καθώς και οι εργαζόμενοι στις τεχνικές υπηρεσίες και την καθαριότητα βρίσκονται στους δρόμους νυχθημερόν με συνεχόμενες βάρδιες και παρεμβαίνουν σε οτιδήποτε προκύπτει.

Οι διακοπές ρεύματος ανήκουν στο πεδίο ευθύνης της ΔΕΔΔΗΕ, με την οποία ο Δήμος Γλυφάδας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία για την ταχύτερη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται. «Η Γλυφάδα στα λευκά: Ο χιονιάς έφτασε και στην πόλη μας και είμαστε από τα χαράματα σε πλήρη εγρήγορση. Ανοίγουμε τους δρόμους όπου υπάρχει πρόβλημα, απομακρύνουμε δέντρα και μεγάλα κλαδιά που λόγω του βάρους του χιονιού υποχώρησαν, ρίχνουμε αλάτι όπου απαιτείται και κάνουμε κάθε άλλη παρέμβαση που είναι αναγκαία.

Όλες οι δυνάμεις του Δήμου είναι και παραμένουν στους δρόμους, για να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της Γλυφάδας μας», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Υπενθυμίζουμε ότι σε 24ωρη βάση λειτουργεί η γραμμή 15464 του Δήμου μας για να καλείτε για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με την κακοκαιρία. Ήδη δεχόμαστε δεκάδες κλήσεις από το πρωί και ανταποκρινόμαστε το συντομότερο δυνατό. Επίσης παραμένει ανοιχτό όλο το 24ωρο το Διασχολικό Κέντρο, ένας μεγάλος και διαρκώς θερμαινόμενος χώρο, για να φιλοξενούμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, με ασφάλεια σε σχέση με τον κορωνοϊό. Μέχρι στιγμής οι ζημιές από την κακοκαιρία έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό. Το βράδυ θα ρίξουμε και πάλι τόνους αλάτι και με ειδικά μηχανήματα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι ασφαλείς κατά το δυνατό οι δρόμοι από τον παγετό και για να αποφύγουμε την ολισθηρότητα λόγω του πάγου.

Διαβάστε: Στη διάθεση του κοινού και το 3ο τμήμα του Δρόμου των Ποιητών

Ό,τι συμβαίνει στη Γλυφάδα μ’ ένα κλικ: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ