Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Ο «Έλληνας Εταίρος» νέου Ευρωπαϊκού έργου ο Δήμος

Ο Δήμος Αλίμου είναι ο Έλληνας εταίρος του νέου ευρωπαϊκού έργου «Πρέσβεις των ευρωπαϊκών Υγροβιότοπων (ΑΜΗΕ)». Το έργο ʺΠρέσβεις των ευρωπαϊκών Υγροβιότοπωνʺ (AMHE) συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατάρτισης ʺErasmus +ʺ και εντάσσεται στο πλαίσιο κοινωνικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας που χρηματοδοτεί το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Στόχος του έργου «AMHE» αποτελεί η ανάπτυξη και βελτίωση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων αλλά και η επαγγελματική τους αναγνώριση και επανένταξη στην συντήρηση/ φροντίδα των ποταμών, ρεμάτων και υγροβιότοπων.

Το έργο αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας  δύο ευρωπαϊκές προκλήσεις:

– να παρέχει μια πιο ποιοτική εκπαίδευση και βιώσιμες επαγγελματικές προοπτικές σε άτομα που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας και θα ενταχθούν σε αυτή μέσα από οικονομικές δραστηριότητες.

– να ανταποκριθεί στις ανάγκες προστασίας και αξιοποίησης των ευρωπαϊκών φυσικών υγροβιότοπων και ποταμών, στόχος που υποστηρίζεται από την εφαρμογή της ευρωπαϊκής «Οδηγίας – Πλαίσιο για τα Ύδατα» που επιβάλλει, στις ευρωπαϊκές κοινότητες και τα κράτη – μέλη, καθήκοντα συντήρησης, καταπολέμησης της ρύπανσης, επίβλεψη φυσικών κινδύνων και γενικότερα ενημέρωση του ευρύτερου κοινού.

Το Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος (Mediterranean Centre of Environment) προσφέρει τεχνική υποστήριξη στον Δήμο Αλίμου, τον Έλληνα εταίρο του έργου, όπως και στους εξής λοιπούς εταίρους: Communauté de communes du Sud-Corse – Γαλλία,  Irecoop Toscana – Ιταλία,  Instituto para el Fomento del Desarrollo y la Formacion – Ισπανία, Etudes Et Chantiers Corsica – Γαλλία και Ecological Association Krka Knin – Kροατία

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/AMHEproject και http://amhe-project.eu/

Δείτε επίσης: 39 δέντρα «θύματα» της «Μήδειας»

Τα νέα του Αλίμου με ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ