Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην πρώτη πεντάδα Δήμων με τη μεγαλύτερη ανακύκλωση ρούχων

Ο Δήμος Αλίμου είναι από τους πρώτους Δήμους που ξεκίνησαν την ανακύκλωση ρούχων, υποδημάτων, υφασμάτων κ.λπ. υλικών, εγκαθιστώντας τους κόκκινους κάδους σε αρκετά σημεία της πόλης μας, έπειτα από πρόταση της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων. Το 2020 ο Δήμος σημείωσε άλλη μία επιτυχία: Βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα Δήμων, με τη μεγαλύτερη ανακύκλωση ρούχων. «Χάρη στη συμμετοχή όλων των Αλιμιωτών», επισημαίνει ανακοίνωση του Δήμου, «ο Άλιμος ήρθε 4ος ανάμεσα σε όλους τους Δήμους, συγκρινόμενος μάλιστα με πολύ μεγαλύτερες σε πληθυσμό πόλεις, όπως η πρωτεύουσα (Δήμος Αθηναίων).

Θυμίζουμε ότι τα ρούχα και τα αγαθά που πέφτουν στους κόκκινους κάδους: είτε διανέμονται σε ευπαθείς ομάδες (όταν είναι σε πολύ καλή κατάσταση), είτε οδηγούνται στην ανακύκλωση, με πολλαπλά οφέλη για όλους: δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον, δεν επιβαρύνεται οικονομικά ο Δήμος με τέλη ταφής, το Κοινωνικό Παντοπωλείο λαμβάνει ανταποδοτικά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από την εταιρεία που μαζεύει το περιεχόμενο των κόκκινων κάδων».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Ανδρέα Κονδύλη: «Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμπολίτες μας που συμμετέχουν στην ανακύκλωση ρούχων κ.α. αγαθών με τους κόκκινους κάδους, καθώς έτσι προστατεύουν το περιβάλλον, αλλά και στηρίζουν το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο! Εύχομαι, με τη συμμετοχή όλων μας, του χρόνου να είμαστε στην πρώτη θέση της ανακύκλωσης ρούχων (κόκκινοι κάδοι), αλλά και των συσκευασιών (χαρτί, γυαλό, μέταλο στους μπλε κάδους)».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ