Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η «e-ζωή είναι ωραία»: Ψυχική ανάταση διαδικτυακού πολιτισμού στην πανδημία

«Σε μια στιγμή μεγάλης ανάγκης για ψυχική ισορροπία και ουσιαστική στήριξη, το «e-ζωή είναι ωραία» επιστρατεύει τη φαντασία και αποπειράται να κρατήσει το ηθικό όλων μας ακμαίο με αγάπη, θετική ενέργεια και χιούμορ, που όλοι χρειαζόμαστε! Ας βρούμε τον δικό μας τρόπο αντίστασης σε αυτό που συμβαίνει κι ας βοηθήσουμε τον εαυτό μας να ομορφύνει συναισθηματικά και πνευματικά». Αυτά… από τον Δήμο Αλίμου κατά την παρουσίαση του Προγράμματος η “e-ζωή είναι ωραία’’ για τον μήνα που διανύουμε, τον Μάρτιο.

Ειδικότερα:

«ΜΑΡΤΙΟΣ 2021

Ο Δήμος Αλίμου θέλοντας να στηρίξει τον αγώνα όλων μας να παραμείνουμε ασφαλείς, δυνατοί και αισιόδοξοι, προσαρμόζει το πολιτιστικό του πρόγραμμα “Η ζωή είναι ωραία” στα νέα δεδομένα και καλεί το κοινό να ανακαλύψει νέες δυνατότητες και πηγές ομορφιάς, εμψύχωσης και εσωτερικής αρμονίας συμμετέχοντας και δια-δρώντας στις προτάσεις του προγράμματος “e-ζωή είναι ωραία’’.
Το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ανακαλύψουν νέους και εναλλακτικούς τρόπους επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση και τον Άνθρωπο μέσα μας. Στόχος είναι η υπενθύμιση όσων θεωρούσαμε αυτονόητα και η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Είναι η στιγμή που όλοι μπορούμε «μένοντας ασφαλείς» να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τον δικό μας ιδανικό κόσμο και να είμαστε έτοιμοι, όταν τελειώσει αυτή η παγκόσμια περιπέτεια, να τον διεκδικήσουμε όλοι μαζί πιο ενωμένοι, μονιασμένοι, ουσιαστικά δημιουργικοί και ανθρώπινοι.
Νέα χόμπι, διαγωνισμοί, εναλλακτικά δείπνα με αγαπημένους φίλους και οικογενειακά μέλη που είναι μακριά, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων από την άνεση του καναπέ μας, ξεναγήσεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όλου του κόσμου, φιλανθρωπικές δράσεις, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια και πολλά άλλα θα προσκαλούν το κοινό να πειραματιστεί και να ψυχαγωγηθεί με νέους τρόπους.
Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου χρειάζεται βοήθεια ή τεχνική υποστήριξη για τις διαδικτυακές πλατφόρμες (Skype, Ζοοm, Ιστοσελίδα Δήμου, Instagram), προκειμένου να συμμετάσχει σε κάποια από τις δια-δράσεις του προγράμματος “e-ζωή είναι ωραία”, μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο 213 20 08 044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 π.μ. – 18:00.

Το Πρόγραμμα η “e-ζωή είναι ωραία’’

Δευτέρα 8 Μαρτίου έως Πέμπτη 18 Μαρτίου

«ΓΥΝΑΙΚΑ LOSER» – Δωρεάν Διαδικτυακή Παράσταση για την Ημέρα της Γυναίκας

Η θεατρική παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΑ LOSER – πονεμένες ιστορίες» της Βίλης Σωτηροπούλου παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου (ώρα 18:30), ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας και για 10 ημέρες έως την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, καθημερινά από το viva.gr. Οι δημότισσες και οι δημότες του Αλίμου μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν επικοινωνώντας με το 210 9942500 ή info@thopaa.gr.

Η «Γυναίκα Loser» ακολουθεί την πορεία της σύγχρονης γυναίκας. Από την εφηβεία στην ενηλικίωση, από τις φιλελεύθερες του ’80 στις μοναχικές καριερίστες του 2000, από τις μεσαίες super επιτυχημένες του 2008 στις super απελπισμένες του 2019. Και φυσικά οι γυναίκες δεν είναι μόνες τους. Oι άνδρες, είτε μαζί είτε χώρια, βρίσκονται εκεί στο ίδιο ταξίδι, άλλοτε με γέλιο κι άλλοτε με κλάμα, σε μια διαδρομή προς τη Γνώση.

Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Γιωτάκη, Χαρά Κονταξάκη, Άννα Μακρή, Βίλη Σωτηροπούλου

Μουσική: Χρήστος Θηβαίος, Δημήτρης Λαλούμης.

Δευτέρα 8 Μαρτίου
Δράση Αγάπης: Γυναίκες βγαλμένες από τη Λογοτεχνία

Από το 1910 αυτή η μέρα έχει λίγο παραπάνω άρωμα γυναίκας και γιορτάζεται ως ημέρα μνήμης των αγώνων για τα δικαιώματα των γυναικών. Με αφορμή αυτή την ημέρα, σκεφτήκαμε πως είναι η τέλεια ευκαιρία να ανατρέξουμε στους θησαυρούς της

Λογοτεχνίας και να θυμηθούμε ηρωίδες που αγαπήσαμε ή μας στιγμάτισαν. Ηρωίδες που ταυτίσαμε με την αγαπημένη μας γυναίκα στον κόσμο, είτε αυτή είναι η μητέρα μας, η σύζυγος μας, η κόρη, η αδερφή, η καλύτερη μας φίλη. Θυμηθείτε τους λόγους που αυτήν την ηρωίδα την νιώσατε ως λίγο πιο ξεχωριστή από τις άλλες, και εμπνευστείτε ξανά.
Έπειτα, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θα μπορούσατε να χαρίσετε το βιβλίο με την αγαπημένη σας ηρωίδα στην πιο αγαπημένη γυναικεία παρουσία της ζωής σας μαζί με ένα σημείωμα που θα αναφέρει ίσως τα κοινά σημεία των δυο ηρωίδων σας και τους λόγους που επιλέξατε αυτό το βιβλίο.

Σάββατο 13 Μαρτίου
Μιούζικαλ (online streaming): Γοργόνες και Μάγκες, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη

Ο Γιώργος Βάλαρης σκηνοθετεί τη θεατρική διασκευή του πιο δημοφιλούς μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Το «Γοργόνες και Μάγκες», πλημμυρισμένο από τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου («Θα πιώ απόψε το φεγγάρι», «Καμαρούλα μια σταλιά», «Ο άντρας που θα παντρευτώ» κ.ά.), ζωντανεύει και πάλι μέσα σε σκηνικά γεμάτα ελληνικό φως σε μια λαμπερή υπερπαραγωγή με 34 ηθοποιούς, μουσικούς και χορευτές.

Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή ο χαρισματικός Γιάννης Πλούταρχος υπό τη μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου ενορχηστρωτή Αντώνη Γούναρη.

Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Δούκα, Θανάσης Ευθυμιάδης, Μαρία Κορινθίου, Παναγιώτης Πετράκης, Γιώργος Γαλίτης, Αγγελική Λάμπρη, Γιώργος Βάλαρης, Πέτρος Ξεκούκης, Αιμίλιος Ράφτης, Τάσος Κωστής και στον ρόλο της αρχόντισσας η Έφη Παπαθεοδώρου. Στον ρόλο του Παναγή, μετά από 50 χρόνια, σε μία εμφάνιση σταθμό ο Γιάννης Βογιατζής.

Τιμή εισιτηρίου: 9,90€ Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.
Οι ώρες προβολών είναι από 12:00 έως 24:00. Από τη στιγμή εισαγωγής του κωδικού σας, έχετε στη διάθεσή σας 4 ώρες για την ολοκλήρωση της θέασης.


Κυριακή 14 Μαρτίου
Διασκεδαστική Δράση στο Σπίτι: Η αναβίωση του εθίμου της «Χάσκας»

Η «χάσκα» είναι αποκριάτικο έθιμο που συναντάται κυρίως στις περιοχές της Μακεδονίας την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, δηλαδή μια μέρα πριν αρχίσει η Σαρακοστή. Για την αναβίωση του εθίμου χρειάζονται τρία πράγματα: ένα βρασμένο και ξεφλουδισμένο αυγό, ένα μακρύ ξύλο (ο πλάστης είναι ό,τι πρέπει) και μία κλωστή περίπου ένα μέτρο. Το ένα άκρο της κλωστής δένεται στο ξύλο, ενώ στην άλλη δένεται το αυγό. Σύμφωνα με το έθιμο, όλη η οικογένεια κάθεται σε θέση οκλαδόν γύρω από τον γεροντότερο που μένει όρθιος στη μέση του κύκλου και κουνά σαν εκκρεμές το αυγό μπροστά από τα στόματα μικρών και μεγάλων, που προσπαθούν να πιάσουν, να αρπάξουν, να «χάψουν» το αυγό χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους. Όσο το κουνά, επαναλαμβάνει τη φράση «με αυγό κλείνει το στόμα το βράδυ της Αποκριάς και με αυγό ανοίγει πάλι το βράδυ της Ανάστασης», υπενθυμίζοντας τη νηστεία που πρέπει  να τηρηθεί στο μεσοδιάστημα αυτό. Η διαδικασία είναι πολύ διασκεδαστική, γιατί δεν είναι εύκολο να πιαστεί το αυγό. Όποιος το «χάψει» θεωρείται ο τυχερός και εκτός του ότι τρώει το αβγό παίρνει και επί πλέον ένα έπαθλο που ορίζει η οικογένεια. Στο τέλος ζητούν συγχώρεση ο ένας από τον άλλον και εύχονται καλή Σαρακοστή και καλή Ανάσταση.

Σάββατο 20 Μαρτίου

Θεατρική Παράσταση (online streaming): Αρκάς – Η ζωή μετά

Στην παράσταση «Η Ζωή Μετά», οι ξεκαρδιστικές ιστορίες και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου ζωντανεύουν, σχολιάζοντας με πολύ χιούμορ και με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες. Μια παράσταση που απευθύνεται με τόλμη σε όλους όσοι αγαπούν τον ΑΡΚΑ και δε φοβούνται να κοιτάξουν με σαρκασμό το πρόσωπό τους στον καθρέφτη. Αγαπημένοι ηθοποιοί ως σύγχρονοι ήρωες του ΑΡΚΑ θα ξεπηδήσουν και θα ζωντανέψουν μέσα από τις νέες σελίδες των κόμικς, για να φέρουν λυτρωτικό γέλιο στα χείλη κάθε πικραμένου αλλά και στα χείλη όλων των θεατών που θα απολαύσουν την παράσταση.

Πρωταγωνιστούν:  Θανάσης Βισκαδουράκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Παντελής Καναράκης, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης και Δημήτρης Αγοράς.

Τιμή Εισιτηρίου: 9,90 € Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.
Οι ώρες προβολών είναι από 18:00 έως 23:59. Από τις 00:00, η σύνδεσή σας στην παράσταση θα σταματήσει να είναι διαθέσιμη».

Διαβάστε: Φόλες γύρω από το πάρκο στο Λόφο Πανί – Προσοχή συστήνει ο Δήμος Αλίμου

Τα νέα του Αλίμου με ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ