Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Σε φιλόξενο κλίμα η διανομή των σαρακοστιανών

Σε κλίμα όμορφο, ζεστό και φιλόξενο, στον εξωτερικό χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Τρύφωνα έγινε η διανομή των σαρακοστιανών εδεσμάτων στους Γλυφαδιώτες και η ανταλλαγή ευχών για «χρόνια πολλά, καλή Σαρακοστή και του χρόνου όλοι μαζί».

Δείτε: Είδη πρώτης ανάγκης παρέδωσε ο Δήμος Γλυφάδας στους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας

Γιώργος Παπανικολάου: «Κρατάμε ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας»

Από το πρωί ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου μαζί με την πρόεδρο του ΚΑΠΠΑ Μαίρη Παπάζογλου, η οποία είχε την επιμέλεια και τον συντονισμό της δράσης, υποδέχονταν τους κατοίκους της πόλης μας στην οδό Αρχιπελάγους που είχε στολιστεί αποκριάτικα. «Την Κυρά Σαρακοστή, που είναι έθιμο παλιό, οι γιαγιάδες μας τη φτιάχναν με αλεύρι και νερό», είπε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Και πρόσθεσε: «Έτσι, λοιπόν, με τη λαγάνα και όλα τα παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα κρατάμε ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, για όλους. Έτσι και σήμερα στη Γλυφάδα μας, τηρώντας όλα τα μέτρα για την πανδημία, ετοιμάσαμε το γεύμα της Καθαράς Δευτέρας και το μοιράσαμε στους δικαιούχους των κοινωνικών μας δομών και σε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Καλή Σαρακοστή».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Επιχείρηση αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Γλυφάδας

Παρουσία σειράς αντιδήμαρχων η διανομή

Στον χώρο προσήλθαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Ακρίβος και Σπύρος Δήμου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Νικάκης, η δημοτική σύμβουλος Ελεονώρα Μαρούλη, καθώς και ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Βίγλας, που αντάλλαξαν ευχές, τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Ήταν όλα άρτια οργανωμένα, μια μικρή γιορτή με μεγάλη προσοχή. Και του χρόνου με υγεία για όλους.

Διαβάστε: Τα λάβαρα της Επανάστασης του 1821 στα δημοτικά κτήρια της Γλυφάδας

Ειδήσεις για τον Δήμο Γλυφάδας μόλις ένα ΚΛΙΚ ΜΑΚΡΙΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ