Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 τίμησε ο Δήμος

Η πανδημία και τα μέτρα του απαγορευτικού επέβαλαν έναν διαφορετικό εορτασμό για την 25η Μαρτίου που εφέτος είχε τα διακοσιοστά της γενέθλια. Ωστόσο, ο Δήμος Αλίμου από την παραμονή τής επετείου «έντυσε» με τα χρώματα της γαλανόλευκης την Πεζογέφυρα στην παραλία της πόλης. Δέσμες φωτός σχημάτισαν στον ουρανό τις 9 ρίγες της ελληνικής σημαίας! Αλλά και ανήμερα της εθνικής γιορτής η πόλη βρέθηκε σημαιοστολισμένη, φωταγωγημένη, με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα.

Μετά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, όπου παρίσταντο μόνον ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και ολιγομελής αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής λόγω μέτρων, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πλατείας Καραϊσκάκη στο Άνω Καλαμάκι και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Στέφανα κατέθεσαν ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης για το λαό του Αλίμου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, Στέφανος Διαμαντής για την Εθνική Αντίσταση, η εκπρόσωπος της Δ’ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών και διευθύντρια του 4 ου Γυμνασίου Αλίμου, Αγγελική Παγώνη, ο εκπρόσωπος της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ Αλίμου, Αναστάσιος Πεζάς, ενώ το στεφάνι της Περιφέρειας κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Αλίμου, Νικόλαος Αλεξόπουλος, λόγω εκτάκτου κωλύματος του εκπροσώπου της. Τον Πανηγυρικό τής ημέρας εκφώνησε ο δήμαρχος. Στην ομιλία του υπογράμμισε τον σημαντικότατο ρόλο της Παιδείας και της Γλώσσας ως παραγόντων της Επανάστασης, ενώ υπήρξαν συχνές αναφορές στην ομιλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη μπροστά σε μαθητές στην Πνύκα, το 1838.Χρόνια πολλά, Ελλάδα και του χρόνου όλοι μαζί!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του Δήμου προβάλλει ένα απόσπασμα από την ομιλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη το 18138 στην Πνύκα:

«Σας είπα όσα ο ίδιος είδα, ήκουσα και εγνώρισα, διά να ωφεληθήτε από τα απερασμένα και από τα κακά αποτελέσματα της διχονοίας την οποία να αποστρέφεσθε, και να έχετε ομόνοια. Εμάς μη μας τηράτε πλέον. Το έργο μας και ο καιρός μας επέρασε… Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε».

Διαβάστε: «Εισβολή» κορωνοΐού στο Δημαρχείο Αλίμου – Κλειστό για το κοινό έως 30 Μαρτίου

Τα νέα του Αλίμου με ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ