Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διαδικτυακή ημερίδα για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια

Διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δασκάλων, των νηπιαγωγών και των γονέων με θέμα: «Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 29 Μαρτίου και ώρα ώρα 17.30 – 20.00 σε συνεργασία του Δήμου Αλίμου με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Η αναγκαιότητα για νέα στάση ζωής

Ειδικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου: «Ο Δήμος Αλίμου, μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, δραστηριοποιούνται, σύμφωνα με την φιλοσοφία και την μεθοδολογία του Π.Ο.Υ., στην προαγωγή, προάσπιση, πρόληψη και προστασία της υγείας  και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στα πλαίσια αυτά, ιδιαίτερα βαρύνουσα θέση έχει η αλλαγή τρόπων συμπεριφοράς  και στάσης ζωής και αυτό επιδιώκουμε να το πετύχουμε μέσα από αγωγή, εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση σε ομάδες του πληθυσμού και κυρίως των παιδιών και των νεαρών ατόμων.

Για τον λόγο αυτό, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, στα πλαίσια της Πανελλήνιας Εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών, διοργανώνει διαδικτυακές Ημερίδες εκπαίδευσης ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών Προσχολικής Αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με κατάλληλα διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό. Η Εκστρατεία πραγματοποιείται με την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, υπό την Αιγίδα του ΙΣΑ. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, έχει δημιουργηθεί κατάλληλο βιβλίο που απευθύνεται στους παιδικούς αναγνώστες και θα διανεμηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες, με τίτλο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» από την αναγνωρισμένη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ιωάννα Μπουλντούμη.

Οι στόχοι της ημερίδας

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και η εξοικείωσή τους με κατάλληλα διαμορφωμένο και εγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό, το e-bug που χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές  χώρες, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν κατάλληλα πληροφορίες στους μαθητές τους με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών και η παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού που αποτελεί πολύτιμο εργαλείο προαγωγής της υγείας.

Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου 2021, ημέρα Δευτέρα, ώρα 17.30 – 20.00, με ενημερωτικές ομιλίες από έγκριτους καθηγητές της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας, καθώς και το Παιδικό Βιβλίο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη». Για τη συμμετοχή σας στη διαδικτυακή ημερίδα ακολουθήστε τον σύνδεσμο πατώντας εδώ. (Webinar ID: 978 2563 3059)

Σημαντική Σημείωση: Για να μπορέσετε να λάβετε τη Βεβαίωση Συμμετοχής του μαθήματος, θα πρέπει κατά τη σύνδεσή σας στην πλατφόρμα, να γράψετε το πλήρες ονοματεπώνυμό σας, όταν αυτό ζητηθεί».

Διαβάστε: Η αφαίρεση συρματοπλέγματος & το μήνυμα του Δήμου στη διοίκηση της Μαρίνας Αλίμου

Τα νέα του Αλίμου με ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ