Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Ο Δήμος «σαλπάρει με ένα βιβλίο» την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Λογοτεχνίας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Γλυφάδας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου «Σαλπάροντας με ένα παιδικό βιβλίο…». Όπως αναφέρει ο Δήμος: «Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιερώθηκε το 1966 από το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για τη Νεότητα και γιορτάζεται την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των ενηλίκων και στο παιδικό βιβλίο.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας γιορτάζει την ημέρα αυτή διοργανώνοντας μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συνάντηση με τίτλο «Σαλπάροντας με ένα παιδικό βιβλίο», όπου αξιόλογοι συγγραφείς παιδικών βιβλίων θα μιλήσουν για την αξία της φιλαναγνωσίας, ενώ θα διαβάσουν στα παιδιά αποσπάσματα των βιβλίων τους».

Χαρτογραφώντας την εκδήλωση και δηλώσεις συμμετοχής

Τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Απριλίου στις 6 το απόγευμα, θα παρουσιάσει η συντονίστρια της Παιδικής Λέσχης Βιβλίου της Βιβλιοθήκης μας και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ζωή Φράγκου Καρούτζου.

Συμμετέχουν επίσης οι συγγραφείς: Κυρμανίδου Σωτηρία – Παπαδόπουλος Στέφανος – Αρβανίτη Στέλλα – Τασσοπούλου Κων/να – Σκορδά Φώτω – Γιαγκάζογλου Βούλα – Φίλιου Δέσποινα – Καλτσή Μαρία – Πεταλά Ελένη και η εικονογράφος Κακαβιά Εμμανουέλα.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Υπεύθυνοι Εμμανουέλα Αργυροπούλου και Νίκος Ζήκος. Τηλ.: 2109641298 / Email: library@glyfada.gr

Δηλώστε τη συμμετοχή σας συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ