Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Γιώργος Παπανικολάου: «Ίσες ευκαιρίες για κάθε παιδί»

Η Γλυφάδα αγκαλιάζει τα παιδιά με αυτισμό και τους προσφέρει ουσιαστική και ποιοτική εκπαίδευση σε ένα σχολείο «κόσμημα». Αυτό ήταν και το μήνυμα που έστειλε ο Δήμος Γλυφάδας την Παρασκευή 2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Σύμφωνα με τον Δήμο: «Κοινωνική αλληλεπίδραση, κοινωνική ένταξη, κοινωνική αποδοχή, κοινωνική επιβράβευση, μα πάνω απ΄όλα κατανόηση και αγάπη. Αυτά χρειάζονται τα παιδιά με αυτισμό για να πιστέψουν στις δυνάμεις και στις ικανότητές τους και να «ανθίσουν». Και αυτά θα βρουν πολύ σύντομα σε ένα ειδικό σχολείο «κόσμημα» στη Γλυφάδα».

Γιώργος Παπανικολάου: «Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις που αξίζουν σε κάθε παιδί»

«Στη Γλυφάδα υπάρχει ένα φως ελπίδας και αισιοδοξίας. Είναι το φως που εκπέμπει το σύγχρονο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, υψηλής ποιότητας σχολείο ειδικής αγωγής που δημιουργούμε στην πόλη μας, που θα δώσει χαρά και ελπίδα σε όλα τα παιδιά», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει αναφερόμενος στην Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: «Θέλουμε να πούμε στην περήφανη μαμά που έκανε την παρακάτω ανάρτηση – και σε κάθε μητέρα και πατέρα παιδιού με αυτισμό – ότι είμαστε εδώ για να δώσουμε τις λύσεις που αξίζουν τα παιδιά αυτά και τις ίσες ευκαιρίες που δικαιούται κάθε παιδί». Δείτε τι είχε γράψει η μαμά του Γιάννη:

«Δεν πρέπει να παρακαλάμε για να γράψουμε το παιδί μας σε σχολείο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την απόγνωση μου όταν ο Γιάννης ήταν 10 ετών και δεν έβρισκα ειδικό σχολείο να τον γράψω… Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ακόμα και σήμερα μετά από δεκατρία χρόνια γονείς τρέχουν από δήμο σε δήμο ή ακόμα και σε άλλη περιφέρεια και παρακαλάνε για μια θέση σε ειδικό σχολείο».

Διαβάστε: Γλυφάδα: Ολοκληρώθηκε και το τελευταίο τμήμα του Δρόμου των Ποιητών

Ειδήσεις για τον Δήμο Γλυφάδας μόλις ένα ΚΛΙΚ ΜΑΚΡΙΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ