Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παλαιός Άλιμος: Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των καφέ κάδων

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των νέων καφέ κάδων και στην περιοχή του Παλαιού Αλίμου του ομώνυμου Δήμου. «Στους καφέ κάδους ρίχνουμε χύμα τα οργανικά απόβλητα της κουζίνας και του κήπου μας (αποφάγια, φρούτα, λαχανικά, κρέας, τυροκομικά, κλαδέματα κήπου, χώμα, στάχτη από τζάκια κ.λπ.)» υπενθυμίζει ο Δήμος και συνεχίζει: «Ο Δήμος μαζεύει το περιεχόμενο των κάδων αυτών με ειδικά καφέ απορριμματοφόρα και το μεταφέρει σε μονάδα επεξεργασίας, όπου μετατρέπεται σε λίπασμα (κομποστ) και δεν πηγαίνει στη χωματερή!».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Ανδρέα Κονδύλη: «Οι κάτοικοι στον Παλαιό Άλιμο έχουν ήδη ενημερωθεί εκτεταμένα, ενώ και τα αυτοκόλλητα πάνω στους καφέ κάδους δίνουν αναλυτικές οδηγίες για το τί ρίχνουμε (και τί όχι) μέσα σε αυτούς. Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε και φυλλάδιο με οδηγίες, ώστε όλοι μαζί να χρησιμοποιούμε τους καφέ κάδους όσο πιο πολύ και όσο πιο σωστά μπορούμε, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντός μας και του μέλλοντος των παιδιών μας.

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η τοποθέτηση των καφέ κάδων και στην περιοχή του Άνω Καλαμακίου. Στόχος μας, μέσα στο 2021 όλος ο Άλιμος να διαθέτει σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία το “ρεύμα” των καφέ κάδων, μειώνοντας συστηματικά τις ποσότητες που στέλνουμε στη χωματερή για ταφή».

Διαβάστε: Ο κορωνοϊός έκλεισε τον δήμαρχο Αλίμου στο σπίτι

Τα νέα του Αλίμου με ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ