Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τρεις σταθμοί της Γραμμής 2 του Μετρό στον Δήμο

Το Μετρό έρχεται στον Δήμο Γλυφάδας με τη γραμμή 2 και θα σταματά στους ακόλουθους τρεις σταθμούς (με αυτή τη σειρά): Στο κάτω μέρος της πλατείας Μακεδονίας, στη διασταύρωση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με τη Γρηγορίου Λαμπράκη και τερματικός σταθμός θα είναι η πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου.

Με εντολή του υπουργού ΥΠΟΜΕ Κώστα Καραμανλή, σε στενή συνεργασία με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, η Αττικό Μετρό έχει εκπονήσει μελέτες για την επέκταση προς Γλυφάδα και ήδη ολοκληρώθηκε η συγκοινωνιακή μελέτη για την τεκμηρίωση της σκοπιμότητας της βέλτιστης λύσης για τη χάραξη της επέκτασης με την οποία ολοκληρώνεται το νότιο άκρο της γραμμής.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η βέλτιστη χάραξη περιλαμβάνει μία επέκταση περίπου 4,5 χιλιομέτρων και κλείδωσε τη χωροθεσία για συνολικά τρεις σταθμούς. Πρόκειται για τους σταθμούς: Πλατεία Μακεδονίας, Άνω Γλυφάδα και Γλυφάδα. Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των κατοίκων και των εργαζομένων της Γλυφάδας και των επισκεπτών της πόλης, η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της ευρύτερης περιοχής, η περιβαλλοντική αναβάθμιση, αλλά και η τόνωση της τουριστικής και εμπορικής κίνησης. Σύμφωνα με την προτιμητέα λύση, η χάραξη ξεκινά από τον σημερινό τερματικό σταθμό Μετρό στο Ελληνικό, στρίβει νοτιο-ανατολικά προς την Άνω Γλυφάδα και ο πρώτος σταθμός θα βρίσκεται κάτω από την πλατεία Μακεδονίας.

Στη συνέχεια, η σήραγγα θα στρίβει προς τη Λ. Βουλιαγμένης και ο δεύτερος σταθμός θα γίνει στη διασταύρωση της Βουλιαγμένης με τη Γρηγορίου Λαμπράκη. Από εκεί η σήραγγα θα συνεχίζει πορεία προς τη θάλασσα για να τερματίσει με τρίτο και τερματικό σταθμό στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου. Το κόστος για τη συγκεκριμένη επέκταση δεν έχει προς το παρόν καθοριστεί αλλά πηγές της αγοράς θεωρούν πως θα κινηθεί σε ένα επίπεδο 350-400 εκατ. ευρώ. «Το Μετρό θα έρθει στη Γλυφάδα, με τρεις στάσεις.

Γιώργος Παπανικολάου: «Η αρχική χάραξη περιλαμβάνει την πολυπληθή περιοχή της Άνω Γλυφάδας»

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε: Η μελέτη χάραξης, που εκπόνησε η Αττικό Μετρό, ολοκληρώθηκε και μάλιστα δικαιώνει μία διεκδίκηση ετών της Γλυφάδας, καθώς περιλαμβάνει τρεις σταθμούς: Στην πλατεία Μακεδονίας, στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Λαμπράκη και στον Άγιο Κωνσταντίνο», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, που από την πρώτη στιγμή που θέσαμε υπόψιν του το ζήτημα ανταποκρίθηκε άμεσα και κινητοποίησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Ευχαριστούμε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό Νίκο Κουρέτα για τη γρήγορη και αποτελεσματική εκπόνηση της μελέτης. Είναι πολύ σημαντικό ότι η αρχική χάραξη περιλαμβάνει και την πολυπληθή περιοχή της Άνω Γλυφάδας. O δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς, αλλά ένα πολύ σημαντικό και κρίσιμο στάδιο ολοκληρώθηκε. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε να φτάσουμε το νωρίτερο δυνατό στην ωρίμανση και υλοποίηση του πολύ σπουδαίου αυτού έργου για τη Γλυφάδα μας και για όλη τη νότια Αττική».

Διαβάστε: Στην πλατεία Εσπερίδων το ραντεβού με τον ΕΟΔΥ στις 9/4

Ειδήσεις για τον Δήμο Γλυφάδας μόλις ένα ΚΛΙΚ ΜΑΚΡΙΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ