Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυξάνει η διασπορά του κορωνοϊού στις μικρότερες ηλικίες

Αυξήθηκε το ποσοστό των θετικών rapid test, μειώθηκε η διάμεση ηλικία των ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον έλεγχο που πραγματοποίησε χθες 9 Απριλίου στον Δήμο Γλυφάδας ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Δήμο, μεταξύ των 644 τεστ κορωνοϊού που διενεργήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην πλατεία Εσπερίδων, τα 13 ήταν θετικά (ποσοστό 2,01%) και αφορούν σε οκτώ άνδρες και πέντε γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 26 έτη.

«Μαζικά rapid test διενεργούμε τακτικά στη Γλυφάδα, πάντα με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ και αυτό κάναμε και σήμερα, στην πλατεία Εσπερίδων. Αυτή τη φορά τα αποτελέσματα πραγματικά μας ανησυχούν ιδιαίτερα, πρώτον γιατί σημειώθηκε το υψηλότερο ποσοστό θετικών κρουσμάτων, 2,01% και δεύτερον γιατί η διάμεση ηλικία τους ήταν πολύ χαμηλή.

Στα 644 rapid test, τα 13 ήταν θετικά (οκτώ άνδρες και πέντε γυναίκες). Η διάμεση ηλικία των θετικών κρουσμάτων είναι μόλις 26 ετών. Η κούραση είναι δεδομένη και μεγάλη, αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση και αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής (μάσκες, αποστάσεις, πλύσιμο χεριών) από όλους, για να βγούμε νικητές στη μεγάλη μάχη απέναντι στην πανδημία. Ευχαριστούμε το προσωπικό του ΕΟΔΥ και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Βρυζίδη για τον συντονισμό του σημερινού ελέγχου», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Διαβάστε: Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης: «Είναι χωματερή και ανήκει στον Δήμο Γλυφάδας»

Ειδήσεις για τον Δήμο Γλυφάδας μόλις ένα ΚΛΙΚ ΜΑΚΡΙΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ