Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μήνυση Δημάρχου για τη ρύπανση του ρέματος Τραχώνων

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για με το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στο ρέμα Τραχώνων /Αγ. Νικολάου, κατέθεσε χθες, 23 Απριλίου, ο δήμαρχος του Δήμου Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης. Σύμφωνα με τον ίδιο, «όπως προκύπτει και από φωτογραφίες που έχουμε συγκεντρώσει (και καταθέσαμε στον Εισαγγελέα), το ρέμα έχει μετατραπεί, με τρόπο παράνομο και εγκληματικό, σε οχετό ακάθαρτων και μολυσμένων υδάτων, που δηλητηριάζουν το περιβάλλον, τον υδροφόρο ορίζοντα, τη θάλασσα, τη χλωρίδα και την πανίδα.

Είναι προφανές ότι ορισμένοι (πρόσωπα ή επιχειρήσεις), που για την ώρα παραμένουν άγνωστοι, ρίχνουν συστηματικά μέσα στο ρέμα κάθε είδους απόβλητα, καταστρέφοντας το περιβάλλον και προκαλώντας σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και τη ζωή των πολιτών.

Με τη Μηνυτήρια Αναφορά ζητάμε να διαταχθεί έρευνα, να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να ασκηθεί ποινική δίωξη, όπως προβλέπεται από τον νόμο. Απαιτείται μία εκτεταμένη αυτοψία στο ρέμα, ώστε να εντοπιστούν οι παράνομες συνδέσεις σε αυτό.

Τη Μηνυτήρια Αναφορά κοινοποιήσαμε και στις αρμόδιες ελεγκτικές Υπηρεσίες, ζητώντας και τη δική τους συνδρομή:

α) Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας,

β) Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης (ΓΑΔΑ)

γ) Τμήμα Προστασίας Υδατικών Πόρων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής,

δ) Τμήμα Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής.

Θα επιμείνουμε στο θέμα για όσο χρόνο και με όση ένταση χρειαστεί, μέχρι να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να σταματήσει το φαινόμενο.

Τα ρέματα είναι φυσικοί χώροι με ιδιαίτερη αξία και χρηστικότητα, αποτελούν πνεύμονες πρασίνου, πρέπει να αποτελούν αγωγούς καθαρού νερού και αέρα.

Η μετατροπή τους σε εστίες μόλυνσης αποτελεί τριτοκοσμική και επικίνδυνη συμπεριφορά, που οφείλουμε άμεσα να σταματήσουμε».

Διαβάστε: Νέος οικολογικός οδοφωτισμός στην οδό Ηρώος Μάτση στον Άλιμο

Τα νέα του Αλίμου με ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ