Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης με όρους πανδημίας

Με τα καντηλάκια αναμμένα σε όλα τα μνήματα στα κοιμητήρια του Δήμου Γλυφάδας θα γίνει τη Μεγάλη Παρασκευή, η καθιερωμένη περιφορά του Επιταφίου στον χώρο σε περιορισμένη κλίμακα λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου: «Η δημοτική Αρχή της πόλης μας φρόντισε και φέτος να είναι όλα όπως πρέπει, δεδομένης της δυσκολίας των πολιτών να μεταβούν οι ίδιοι στο χώρο, λόγω των μέτρων. Είναι πολλά και βαθιά ριζωμένα στην παράδοση και στις καρδιές μας τα έθιμα της πατρίδας μας. Ένα από αυτά είναι τα καντηλάκια, αναμμένα σε όλα τα ξωκκλήσια, αλλά και σε όλα τα μνήματα, ιδίως δε τη Μεγάλη Παρασκευή.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, τιμούμε και σεβόμαστε τις ιδιαίτερες παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας, ανεξάρτητα από τη συγκυρία και τις συνθήκες: Με μέριμνα του Δήμου, τόσο στο παλιό όσο και στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας, σε κάθε μνήμα υπάρχει από τη Μεγάλη Πέμπτη καντηλάκι αναμμένο, σε ειδική θήκη. Για όλους εκείνους που μας βλέπουν και μας προσέχουν από ψηλά», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Ευχαριστώ θερμά τον αρμόδιο αντιδημάρχο, Σπύρο Δήμου και τους εργαζομένους μας για αυτή τη σημαντική προσπάθεια. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα».

Διαβάστε: Τρεις σταθμούς του Μετρό στον Δήμο Γλυφάδας επικύρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο

Ειδήσεις για τον Δήμο Γλυφάδας μόλις ένα ΚΛΙΚ ΜΑΚΡΙΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ