Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εργαστήρι δημιουργικής ανάγνωσης για ενήλικες και εφήβους

Ένα πρωτότυπο εργαστήρι δημιουργικής ανάγνωσης στον Δήμο Αλίμου με τίτλο «Οι φωνές μας μαζί», με τον θεατρολόγο και ηθοποιό Χρήστο Χριστόπουλο, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με ποιήματα και άλλα λογοτεχνικά κείμενα, και θα εξοικειωθούν με τη διαδικασία της δημιουργικής ανάγνωσης παρουσιάζει ο Δήμος Αλίμου στο πλαίσιο του πολιτιστικού του προγράμματος: “Η e-ζωή είναι ωραία”, την Παρασκευή 14 & Παρασκευή 21 Μαΐου, στις 18:30 – 20:30 (για τους ενήλικες) και το Σάββατο 15 & Σάββατο 22 Μαΐου, στις 11:00 – 13:00 (για τους εφήβους).

Στη δημιουργική ανάγνωση τα κείμενα προσεγγίζονται διερευνητικά, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο και προαποφασισμένο νόημα, σωστό και λάθος, και κυρίως χωρίς να πρέπει να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Οι δημιουργικοί αναγνώστες μπορούν να «σχολιάζουν» το νόημα και τη μορφή του κειμένου χρησιμοποιώντας ποικίλα εκφραστικά μέσα, συνδέοντας τα κείμενα με τις εμπειρίες τους.

Θα πραγματοποιηθούν δύο διαφορετικά εργαστήρια, δύο διαδικτυακών συναντήσεων το καθένα. Το ένα απευθύνεται σε εφήβους και το άλλο σε ενήλικες. Θα υλοποιηθούν ασκήσεις δημιουργικής ανάγνωσης, ταυτόχρονης, αποσπασματικής ή μοιρασμένης ανάγνωσης, δραματοποιημένης ανάγνωσης, ασκήσεις μετασχηματισμού, αντικατάστασης λέξεων, μετάφρασης σε άλλο γλωσσικό κώδικα, μίμησης και ελεύθερου συνειρμού κ.ά.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής. Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail press@alimos.gr, γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι 15 πρώτοι θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες για την εισαγωγή τους στο διαδικτυακό εργαστήρι.

Διαβάστε: 500 κιλά ντομάτες στον Άλιμο με αγάπη από τη Γλυφάδα

Τα νέα του Αλίμου με ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ