Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυτοψία της Περιφέρειας στο ρέμα Τραχώνων

Εκτεταμένη αυτοψία πραγματοποίησε στο Ρέμα Τραχώνων – Αγ.Νικολάου στον Δήμο Αλίμου πολυμελές κλιμάκιο από την Περιφέρεια Αττικής, αποτελούμενο από αιρετούς και υπαλλήλους. Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν η αντιπεριφερειάρχης Νότιας Αθήνας, Δήμητρα Νάνου και ο αρμόδιος εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Κατσιγιάννης.

Η αυτοψία έγινε σε συνέχεια της συνεργασίας που έχει ήδη αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Αλίμου και της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο την προστασία και την περιβαλλοντική ανάδειξη του Ρέματος Τραχώνων, αλλά και όλων των ρεμάτων του Αλίμου. Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο δήμαρχος Αλίμου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για με το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στο ρέμα Τραχώνων /Αγ. Νικολάου, σύμφωνα με τον Δήμο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Κονδύλη επισημαίνει σχετικά: “Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω επί τόπου τους εκπροσώπους της Περιφέρειας για το περιεχόμενο της Μηνυτήριας Αναφοράς που κατέθεσα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών στις 23.4.2021 σχετικά με τη ρύπανση στο Ρέμα, αλλά και να ευχαριστήσω την Περιφέρεια για τη συνεχή συνεργασία και το διαρκές ενδιαφέρον της για κάθε ζήτημα του Αλίμου.

Περπατήσαμε κατά μήκος του ρέματος, συζητήσαμε μία σειρά από φαινόμενα που παρατηρούνται και συμφωνήσαμε για τον προγραμματισμό κοινής δράσης τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ήδη η Περιφέρεια ξεκίνησε συστηματικές λήψεις δειγμάτων νερού και επαναλαμβανόμενες χημικές αναλύσεις των υδάτων, ώστε να προσδιοριστεί το είδος και η έκταση των αποβλήτων, ενώ ταυτόχρονα θα εντατικοποιηθούν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια.

Επιπλέον, προγραμματίζουμε αυτοψία-οδοιπορικό σε όλο το μήκος του ρέματος με ειδικά συνεργεία επιστημόνων, προκειμένου να εντοπίσουμε τυχόν παράνομες συνδέσεις ακαθάρτων οικιακών και βιοτεχνικών αποβλήτων, να τις διακόψουμε και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Σύντομα θα ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες και για άλλες ενέργειες του Δήμου μας σχετικά με τα ρέματα, καθώς σκοπεύω να ενημερώσω για το ζήτημα τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος, αλλά και θα απευθύνω δημόσια πρόσκληση στους πολίτες να στελεχώσουν εθελοντική ομάδα του Δήμου Αλίμου, για τη διαφύλαξη και την προστασία των Ρεμάτων της πόλης μας”.

Διαβάστε: Δωρεάν βουτιές στην “Ακτή του Ήλιου” στον Άλιμο με την Κάρτα Δημότη

Τα νέα του Αλίμου με ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ