Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Με γαλάζια σημαία βραβεύτηκαν οι ακτές του Δήμου

Οι γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν και φέτος στις ελεύθερες παραλίες του Δήμου Γλυφάδας, που προσφέρουν δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους λουομένους. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, η άμμος καινούργια, φρέσκια, φετινή, οι ομπρέλες έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση δέκα μέτρων η μία από την άλλη, υπάρχουν ντουζιέρες, ναυαγοσώστες, ακόμη και drone που μιλάει, πετάει κατά διαστήματα, για να ελέγχει την ασφάλεια και την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Και η φετινή βράβευση ήταν αποτέλεσμα πολλής δουλειάς, πολλών ανθρώπων για πολύ καιρό.

«Γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν και φέτος στις παραλίες μας! Και το 2021, οι δημοτικές μας ακτές βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, όπως γράφει η επίσημη ανακοίνωση», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Η βράβευση αυτή δεν σας κρύβουμε ότι είναι η αγαπημένη μας. Γιατί έχει καθιερώσει πλέον τη Γλυφάδα ως μέρος ποιοτικού τουρισμού, γιατί σε πείσμα των καιρών κρατάμε την παραλία μας ελεύθερη και ανοιχτή για όλους και παράλληλα πεντακάθαρη και νοικοκυρεμένη.

Είναι το αγαπημένο μας βραβείο και για ένα σημαντικό λόγο ακόμα, διότι είναι αποτέλεσμα πολύμηνης και εντατικής δουλειάς: Για να κερδίσεις «Γαλάζια Σημαία», πρέπει και η ποιότητα των υδάτων να είναι «εξαιρετική» και η παραλία να πληροί 33 πολύ αυστηρά κριτήρια, όπως καθαρά νερά, καθαριότητα ακτής, υποδομές, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, εγκαταστάσεις υγιεινής, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου. Η ανάπλαση του παραλιακού μας μετώπου, την οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμιση και θα ενισχύσει τη Γλυφάδα μας ως πόλο έλξης επισκεπτών διεθνώς.

Παράλληλα, όλο το καλοκαίρι, δεν θα σταματήσουμε να φροντίζουμε καθημερινά την παραλία μας, ώστε να απολαμβάνουμε όλοι το μπάνιο στη θάλασσα, σε μία τόσο δύσκολη χρονιά. Ευχαριστούμε και φέτος την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εθνικό συντονιστή του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία». Συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν σκληρά για το αποτέλεσμα αυτό».

Διαβάστε: Τεστ κορωνοϊού με τη λήψη σάλιου στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Γλυφάδας

Ειδήσεις για τον Δήμο Γλυφάδας μόλις ένα ΚΛΙΚ ΜΑΚΡΙΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ