Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Σάββας: Το πρώτο «ανακυκλόψαρο» στη χώρα στην παραλία του Δήμου

Εγκαταστάθηκε στην παραλία του Δήμου Αλίμου και ξεκίνησε ήδη να «τρώει» πλαστικά ο Σάββας, το πρώτο ανακυκλόψαρο στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια κατασκευή που έχει ως στόχο να συγκεντρώνει πλαστικό για ανακύκλωση, αλλά και να ευαισθητοποιεί περιβαλλοντικά όλους τους πολίτες και κυρίως τα παιδιά.

«Τα εγκαίνια έγιναν το Σάββατο 22 Μαΐου 2021, μπροστά ακριβώς από το Cine Alimos, όπου συγκεντρώθηκαν πολλά παιδιά, αλλά και οι εθελοντές από τον περιβαλλοντικό οργανισμό Αll For Blue και τη φαρμακευτική εταιρία Medochemie. Οι εθελοντές είχαν προηγουμένως πραγματοποιήσει υποβρύχιο καθαρισμό του πυθμένα της θάλασσας στην περιοχή μπροστά από τον Σάββα.

Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε ότι τα απορρίμματα που συγκέντρωσαν αυτή τη φορά οι εθελοντές-δύτες ήταν πολύ λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές, πράγμα που οφείλεται στη συστηματική δουλειά που κάνει ο Δήμος Αλίμου και οι εργαζόμενοι της καθαριότητας, αλλά και στην περιβαλλοντική συνείδηση, που σταδιακά αποκτάνε οι άνθρωποι.

Στόχος της διοργάνωσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, καθώς και να δοθεί το καλό παράδειγμα ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Η ιδέα του ανακυκλόψαρου αποδεικνύεται πολύ επιτυχημένη, αν κρίνει κανείς από την ενθουσιώδη αντίδραση των μικρών Αλιμιωτών, που παραβρέθηκαν στην παραλία και γέμισαν με πλαστικά μπουκάλια την κοιλιά του πεινασμένου Σάββα» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ