Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αιμοδοσία: Προσφορά ζωής στις 12 Ιουνίου στο Δημαρχείο

Μία ακόμη προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία, προσφορά ανεκτίμητη και τώρα απαραίτητη όσο ποτέ, καθώς στις συνέπειες της πανδημίας συγκαταλέγεται η μείωση των αποθεμάτων αίματος. Με απολύτως ασφαλή τρόπο και πιστή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Γλυφάδας προχωρεί σε άλλη μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, ενισχύοντας την τράπεζα αίματος η οποία δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2014, στην έναρξη της πρώτης θητείας του Γιώργου Παπανικολάου, για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών Γλυφάδας.

Η αιμοδοσία του Δήμου Γλυφάδας, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ασκληπιείο Βούλας, θα διενεργηθεί στο κτίριο του Δημαρχείου (Άλσους 15, Γλυφάδα), το Σάββατο 12 Ιουνίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

«Η αιμοδοσία είναι ένας τομέας στον οποίο ανέκαθεν υπήρξε συμμετοχή και προσφορά. Συνεχίζουμε τη δράση αυτή μέσα στην πανδημία, τηρώντας ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Λίγα λεπτά από τον χρόνο μας και λίγο αίμα από το αίμα μας σώζουν ζωές», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

«Κάθε αιμοδοσία για εμάς είναι συμβολικά μια Γιορτή Ζωής. Έτσι και αυτή τη φορά, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, σας περιμένουμε για να χαρίσουμε ζωή και να δεθούμε πιο πολύ μεταξύ μας, συμμετέχοντας σε μια τόσο σημαντική δράση» αναφέρει η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, που έχει και τον συντονισμό της δράσης.

Προσοχή: Για την αποφυγή συνωστισμού οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να κλείσουν ραντεβού, καλώντας στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γλυφάδας, 210 9647021, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Ο Δήμος Γλυφάδας έχει φροντίσει για την πλήρη προστασία και προφύλαξη των γιατρών και των εθελοντών αιμοδοτών, λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα με σεβασμό στους κανόνες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Και αυτή τη φορά τα κρεβάτια θα είναι τέσσερα, ώστε να μπορέσουν να δώσουν αίμα όσο το δυνατόν περισσότεροι εθελοντές.

Η τράπεζα αίματος του Δήμου Γλυφάδας δημιουργήθηκε από τη δημοτική αρχή στις 3 Οκτωβρίου 2014 και έκτοτε καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών σε αίμα, με ιδιαίτερη μέριμνα σε επείγοντα περιστατικά ή σε περιστατικά που χρήζουν μεγάλης ποσότητας αίματος με προτεραιότητα στους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς, αιμορροφιλικούς, άτομα χωρίς συγγενικό περιβάλλον και σε περιστατικά που αφορούν παιδιά έως 18 ετών.

Εθελοντές Αιμοδότες μπορούν να γίνουν όλοι οι υγιείς άνθρωποι από 18 έως 62 ετών (οι άντρες ανά 3 και οι γυναίκες ανά 4 μήνες). Οι γενικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος πριν από την αιμοδοσία είναι:

– Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες.

– Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ -Να έχει λάβει ένα ελαφρύ γεύμα πριν από την αιμοδοσία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, απαιτούνται ετησίως 600.000 μονάδες για την κάλυψη των αναγκών όλης της χώρας. Μόνο το 40% αυτών καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες, γεγονός που καταδεικνύει την τεράστια αξία αυτής της προσφοράς.

Διαβάστε: Πρότυπος παιδικός σταθμός και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στον Άγιο Νικόλαο Γλυφάδας

Ειδήσεις για τον Δήμο Γλυφάδας μόλις ένα ΚΛΙΚ ΜΑΚΡΙΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ