Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Γιώργος Παπανικολάου για τον ποδηλατόδρομο του παραλιακού μετώπου

Το παραλιακό μέτωπο από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο θα είναι η εικόνα της νέας «Ελλάδας 2.0», τόνισε από τον Δήμο Γλυφάδας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγγειλε τη δημιουργία ποδηλατόδρομου από τον Πειραιά μέχρι τη Βούλα και στη συνέχεια μέχρι το Σούνιο, στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0».

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε μπροστά στις εγκαταστάσεις του ΑΝΟΓ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου για την «εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει, η οποία αποτυπώνεται στην έναρξη αυτού του έργου που θα αποτελέσει τμήμα ενός μεγαλύτερου, πολύ οραματικού σχεδίου, το οποίο θα λειτουργήσει ως γέφυρα που θα οδηγήσει τη χώρα μας όχι μόνο στη μετά-Covid εποχή, αλλά και στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα».

«Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου σήμερα, μια σπουδαία ημέρα για τη Γλυφάδα και για την ευρύτερη περιοχή μας», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και πρόσθεσε:

«Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στον Δήμο μας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ανακοίνωσε ένα ευρύ δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ως κομμάτι της ανάπλασης της λεγόμενης Αττικής Ριβιέρας, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, υπουργών, βουλευτών του νοτίου τομέα, Δημάρχων της περιοχής, στελεχών της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης. Ειδικά μάλιστα στο σημείο όπου έγινε η αποψινή εκδήλωση, μπροστά στις εγκαταστάσεις του ΑΝΟΓ, ο ποδηλατόδρομος και ο πεζόδρομος που κατασκευάζουμε αποτελεί τμήμα μιας μεγάλης ανάπλασης όλου του παραλιακού μετώπου. Τρέξαμε τις μελέτες, ξεπεράσαμε τα δύσκολα εμπόδια που βρήκαμε μπροστά μας, υποβάλαμε το master plan που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και εξασφαλίσαμε τα χρήματα από ίδιους πόρους και από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ήδη το πρώτο τμήμα του έργου θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Σήμερα έγινε ένα βήμα για να κάνουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας ακόμα καλύτερη, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους, να αποδώσουμε περισσότερο δημόσιο χώρο στους πολίτες και να δώσουμε ώθηση στη βιώσιμη ανάπτυξη. Ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό που επέλεξε τη Γλυφάδα για την πολύ σημαντική αυτή ανακοίνωση».

Διαβάστε: Νέος χώρος περιπάτου και αναψυχής γύρω από το Γκολφ Γλυφάδας

Ειδήσεις για τον Δήμο Γλυφάδας μόλις ένα ΚΛΙΚ ΜΑΚΡΙΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ