Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πολιτιστικό πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία»: Από 8 έως 29 Ιουνίου

Το Πρόγραμμα του Δήμου Αλίμου «Η ζωή είναι ωραία», ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, προσαρμόστηκε μετά την εμφάνιση του Covid-19 και την πανδημία στα νέα δεδομένα. Σήμερα, Ιούνιος πλέον του 2021, οι περισσότεροι πολιτιστικοί χώροι λειτουργούν ξανά και είναι έτοιμοι να υποδεχτούν μαζί με τους καλλιτέχνες που διψούν και πάλι να «ενωθούν» μαζί μας μέσα από κάθε είδους τέχνη, και όλοι μαζί να φέρουμε τις καλύτερες μέρες! Φυσικά, σε όλες τις εκδηλώσεις θα ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων αλλά και η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.
Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας δίνει ραντεβού για ένα πιο «ελεύθερο» και αισιόδοξο Καλοκαίρι. Καλό Kαλοκαίρι με προσοχή κι ελπίδα!

Πρόγραμμα “Η ζωή είναι ωραία” Ιούνιος 2021

Τρίτη 8 Ιουνίου, στις 21:30
Θεατρική Παράσταση
«Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια»
Θερινό Θέατρο Λαμπέτη

«Παραθερίζουμε στην ίδια παραλία. Αφήνουμε τα πράγματά μας στα βότσαλα και βουτάμε στη θάλασσα. Είμαστε πολλά παιδιά, μεγάλη παρέα, αλλά για μένα υπάρχεις μόνο εσύ. Είμαστε δεκατεσσάρων χρονών. Μπορεί και δεκαπέντε. Καθόμαστε ακριβώς στο σημείο που σκάει το κύμα και μαζεύουμε κοχύλια. Είναι μια ωραία αφορμή για να καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο».
Τέλη των 80ς, αρχές των 90ς. Ελληνική επαρχία, πόλη νησιού. Η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, ονειρεύονται, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται «για πάντα». Αλλά τα χρόνια περνούν και η πραγματικότητα –όπως συνηθίζει– επιβάλλει τον εαυτό της. Οι δύο ήρωες όμως ποτέ δεν παύουν να σημαδεύουν ο ένας τον άλλο. Παρά τις επιλογές που έχουν κάνει στις ζωές τους, ανάμεσά τους, εξακολουθεί να καίει μια πυρκαγιά άγρια. Αυτή είναι η τελική αναμέτρηση ενός μεγάλου εγκλωβισμένου έρωτα. Αυτή είναι η συνάντηση που χρωστούσαν ο ένας στον άλλο. Γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση, γεμάτη τρυφερότητα και απόρριψη, γεμάτη σύγκρουση και νοσταλγία. Αυτή είναι η γλυκόπικρη ιστορία των «κάτω απ’ τ’ αστέρια». Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες και την πολύ σκληρή πραγματικότητα, με φόντο τη μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την ξέγνοιαστη εποχή της αθωότητας.

Ερμηνεύουν: 
Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Σκηνοθεσία:  Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Τιμή εισιτηρίου: 15€

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα, ενώ μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Σάββατο 12 Ιουνίου, στις 12:00 το μεσημέρι
Επίσκεψη Οινογνωσίας
Ξενάγηση και γευσιγνωσία στο Βιοκλιματικό Οινοποιείο «Παπαγιαννάκος»

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, η επίσκεψη στο Οινοποιείο Παπαγιαννάκος αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να μυηθούν στον μαγευτικό χώρο του κρασιού. Πρόκειται για το πρώτο βιοκλιματικό επισκέψιμο οινοποιείο στην Ελλάδα, όπου ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει την παραγωγική διαδικασία με ασφάλεια και να επισκεφθεί την κάβα παλαίωσης. Εμείς, πέρα από την εξειδικευμένη ξενάγηση και την επίσκεψή μας στο κελάρι, θα έχουμε τη χαρά να ταξιδέψουμε στις γευστικές διαδρομές του κρασιού δοκιμάζοντας σειρά ετικετών του οινοποιείου που θα συνοδεύονται από εκλεπτυσμένες γεύσεις, τηρώντας βέβαια όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Στο τέλος της επίσκεψής μας θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τις αγορές σας από το κατάστημα.

Κόστος συμμετοχής: 21€ το άτομο

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα, ενώ η κράτηση θέσεων είναι υποχρεωτική και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς το επιτρεπτό όριο συμμετοχών είναι 40 άτομα.

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 18:00, έως την Τετάρτη 9 Ιουνίου.

Σάββατο 19 Ιουνίου
Εξόρμηση μιας ημέρας
Μια γεμάτη μονοήμερη εκδρομή στην Αίγινα!

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να υποδεχτούμε το Καλοκαίρι από μια μονοήμερη εκδρομή δίπλα στη θάλασσα μόλις 1,5 ώρα μακριά από την Αττική; Η απάντηση είναι όχι και η πρότασή μας είναι η μαγευτική Αίγινα. Αγαπητοί εκδρομείς, ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε ξανά στιγμές και αυτή τη φορά, όχι από τους καναπέδες μας. Η Αίγινα είναι μια εξαιρετική επιλογή, εύκολα προσβάσιμη και πολύ οικονομική. Μπορείτε να πάρετε το φέρι από το λιμάνι του Πειραιά. Το πρώτο δρομολόγιο φεύγει νωρίς το πρωί, τα υπόλοιπα αναχωρούν σχεδόν ανά μία ώρα μέχρι αργά το απόγευμα (δείτε τα αναλυτικά κάνοντας κλικ εδώ). Αφού φτάσετε, μπορείτε να περιπλανηθείτε στα υπέροχα ιστορικά σοκάκια της χώρας, να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και υπέροχο παγωτό με φιστίκι Αιγίνης και να κολυμπήσετε χωρίς να απομακρυνθείτε από την πόλη, στην Κολώνα, κάτω από τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα, τον οποίο προτείνουμε να επισκεφτείτε και να μείνετε εκεί, για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.


Παρασκευή 25 Ιουνίου, στις 21:00
Θεατρική Παράσταση
The 1821 – η επιθεώρηση
Βεάκειο Θέατρο – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει μια επιθεώρηση με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική, χιούμορ και Ιστορία.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Καραντζάς εξετάζουν εκ νέου τη σχέση μας με την εθνική ταυτότητα,  την επανάσταση, τα κατορθώματα και τα ατυχήματα των διακοσίων ετών, τη σχέση μας με την παράδοση, τα καλώς και κακώς κείμενα και προσκαλούν μια ομάδα σημαντικών συγγραφέων και ένα θίασο πρωταγωνιστών να γιορτάσουν, να χορέψουν, να σατιρίσουν και να αναρωτηθούν. Όλοι μαζί φιλοδοξούν να ξανατραγουδήσουν το «χαίρε, ω χαίρε», χωρίς να εμποδίζονται από τα «περασμένα μεγαλεία» και το «διηγώντας τα να κλαις».

Ερμηνεύουν: E. Κοκκίδου, Ν. Καραθάνος, Γ. Γάλλος, Γ. Χατζηπασχάλη, Γ. Νιάρρος, Μ. Οικονόμου, Γ. Κουκουράκης, Γ. Κλίνης, Β. Καβαλιεράτου, Π. Παπαδόπουλος, Η. Μουλάς, Ι. Πιατά, Λ. Φωτοπούλου, Μ. Καβογιάννη, Μ. Φριντζήλα, Χ. Λούλης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Σύνθεση: Φοίβος Δεληβοριάς & Δημήτρης Καραντζάς

Τιμή εισιτηρίου: 15€

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα, ενώ μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Τρίτη 29 Ιουνίου, στις 21:00
Μουσική Βραδιά
«Δύο σταθμοί» Ελευθερία Αρβανιτάκη
Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής Γιώργος Πέτρου
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια και αγαπημένη του κοινού Ελευθερία Αρβανιτάκη παρουσιάζει δύο αξέχαστους προσωπικούς δίσκους της, που ξεχώρισαν στο πεδίο της μελοποιημένης ποίησης: τα «Τραγούδια για τους μήνες», με ποίηση Σαπφούς, Μαρίας Πολυδούρη, Κώστα Καρυωτάκη, Οδυσσέα Ελύτη, Μιχάλη Γκανά και δημοτικά δίστιχα, σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου (έτος κυκλοφορίας 1996), και το «Γρήγορα η ώρα πέρασε», με ποίηση Σαπφούς (σε απόδοση Ελύτη), Καρυωτάκη, Κ. Χ. Μύρη και Διονύση Καψάλη, σε μουσική Νίκου Ξυδάκη (έτος κυκλοφορίας 2006).

Σε αυτή την παράσταση συναντιέται για πρώτη φορά με την πάντα δραστήρια, διεθνώς αναγνωρισμένη Καμεράτα, σε μουσική διεύθυνση του πολυβραβευμένου μαέστρου, υποψήφιου για Grammy, Γιώργου Πέτρου. Στο πρώτο μέρος τής συναυλίας θα παρουσιαστεί ο δίσκος «Γρήγορα η ώρα πέρασε» με τη συμμετοχή επί σκηνής του Νίκου Ξυδάκη, ενώ το δεύτερο μέρος ανήκει στα «Τραγούδια για τους μήνες» . Στην παράσταση τα τραγούδια θα παρουσιαστούν σε νέα διασκευή – ενορχήστρωση, ειδικά διαμορφωμένη για μεγάλο σύνολο από τον ίδιο τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Τιμή εισιτηρίου: 12 – 50€

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα, ενώ μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας κάνοντας κλικ εδώ.

Διαβάστε: Φεστιβάλ Λυρικός Νότος 18 έως 20 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο

Τα νέα του Αλίμου με ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ