Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χρηματοδότηση 120 χιλ. ευρώ για τον ψηφιακό πολιτισμό στην πόλη

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε τον φάκελο-πρόταση που έχει καταθέσει ο Δήμος Αλίμου στο πλαίσιο του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” για την υλοποίηση έργου ύψους 120.000 € και τη δημιουργία Ψηφιακής Πλατφόρμας Πολιτισμού του Δήμου.

Ειδικότερα, ο Δήμος Αλίμου θα δημιουργήσει μία ψηφιακή διαδικτυακή πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα αναπτυχθούν μία σειρά από εφαρμογές για τον πολιτισμό στην περιοχή μας:

– Ψηφιακό μουσείο αρχαιολογικών χώρων Αλίμου. Πρόκειται για την ψηφιακή απεικόνιση αρχαιολογικών χώρων και σημαντικών ευρημάτων του Δήμου Αλίμου.

– Εικονική ξενάγηση σε ιστορικά μνημεία του Αλίμου. Πρόκειται για τη δημιουργία μίας εφαρμογής εικονικής ξενάγησης σε επιλεγμένα ιστορικά μνημεία της πόλης μας, μέσω on-line πλατφόρμας που θα προσφέρει μια διαδραστική εμπειρία στον επισκέπτη. Ο επισκέπτης θα “ταξιδεύει” στον χώρο και τον χρόνο, γνωρίζοντας τους χώρους ιστορικής σημασίας της περιοχής μας και βλέποντας εικόνες από το παρελθόν.

– Ψηφιακή Πινακοθήκη Δήμου Αλίμου, για την διαδικτυακή προβολή των έργων τέχνης του Δήμου μας. Ο χρήστης θα περιηγείται εικονικά σε ένα περιβάλλον 360ο, θα μπορεί να θαυμάσει τα έργα τέχνης, να αντλήσει πληροφορίες για την ιστορική και καλλιτεχνική αξία κάθε έργου, για τη σύνθεση και τις λεπτομέρειες του, καθώς και πληροφορίες για τον δημιουργό του. Προβάλλουμε έτσι τον σύγχρονο εικαστικό πολιτισμό μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

– Ψηφιακό Μουσείο-Κέντρο Μελετών για τον Θουκυδίδη. Διαδραστική εφαρμογή, όπου θα συγκεντρώνεται επιστημονικό υλικό για τη ζωή και το έργο του μεγαλύτερου ιστορικού της αρχαιότητας, του Θουκυδίδη του Αλιμούσιου (γεννήθηκε στον Άλιμο γύρω στο 455 π.Χ.). Παράλληλα, η εφαρμογή θα απευθύνεται σε παιδιά και νέους, με εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

– Ψηφιακός Διαδραστικός Χάρτης, όπου θα αποτυπώνονται οι κύριες ιστορικές/αρχαιολογικές διαδρομές για περιήγηση στον Άλιμο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Ανδρέα Κονδύλη: «Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί ελευθέρα στα σημεία ενδιαφέροντος του χάρτη και θα μπορεί να επιλέξει τη διαδρομή που επιθυμεί, ανάλογα με τη θεματική ενότητα. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, η πληροφόρηση θα προσφέρεται στο χρήστη σε μορφή κειμένου, εικόνας, ήχου κ.λπ.

Για την υλοποίηση του έργου θα αξιοποιηθεί όλο το πολιτιστικό απόθεμα που διαθέτει ο Δήμος μας (αρχαιολογικό, εικαστικό, ιστορικό κ.λπ.), όλο το εκδοτικό-έντυπο έργο που έχουμε ήδη δημιουργήσει ως Δήμος, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Αρχαιολογία κ.λπ.).

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέδραμαν για να ετοιμάσουμε την πρόταση, το Υπουργείο Εσωτερικών που την αποδέχθηκε και μας χρηματοδοτεί, αλλά και όλους όσοι θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουμε αυτή τη μοναδική διαδραστική “κιβώτο” της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού μας!»

Διαβάστε: Ψηφιακός οδηγός με τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις του Δήμου Αλίμου

Τα νέα του Αλίμου με ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ