Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ιαματικά λουτρά στη λίμνη Βουλιαγμένης για τους πολίτες

Από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 ξεκινούν για τους κατοίκους του Δήμου Ηλιούπολης τα ιαματικά μπάνια στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά δέκα (10) μπάνια, τις εργάσιμες ημέρες από τις 13/09/21 μέχρι και την 24/09/2021 και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Η μεταφορά των πολιτών θα γίνεται δωρεάν με κλιματιζόμενο πούλμαν. Το εισιτήριο εισόδου και χρήσης των εγκαταστάσεων, για τους συμμετέχοντες θα είναι 10 ευρώ αντί της τιμής των 15 ευρώ, που ισχύει για το κοινό.

Η οργανωμένη εγκατάσταση της Λίμνης Βουλιαγμένης περιλαμβάνει ξαπλώστρες, ομπρέλες, ναυαγοσωστική κάλυψη, ιατρική κάλυψη, αποδυτήρια, ζεστό νερό, εστιατόριο, καφετέρια, wc, κλπ.

Ώρα αναχώρησης του πούλμαν από Ηλιούπολη στις 08:00 πμ από Σοφοκλή Βενιζέλου 112 και από τη Λίμνη Βουλιαγμένης για επιστροφή στην Ηλιούπολη, στις 11:30 πμ και θα ακολουθεί την εξής διαδρομή:

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:
 Δημαρχείο (Σοφ. Βενιζέλου 112) – Πλατεία Αεροπορίας – Αγία Παρασκευή – Λίμνη Βουλιαγμένης.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:
 Λίμνη Βουλιαγμένης – Αγία Παρασκευή.- Πλατεία Αεροπορίας- Δημαρχείο.

Η Λίμνη Βουλιαγμένης συγκαταλέγεται στις αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές της Ελλάδας, από την Ειδική Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων.
Οι ιαματικές ιδιότητες των φυσικών πηγών που τροφοδοτούν τη Λίμνη οφείλονται στην πλούσια περιεκτικότητα του νερού σε άλατα και μέταλλα και συγκεκριμένα σε κάλιο, νάτριο, λίθιο, αμμώνιο, ασβέστιο, σίδηρο, χλώριο και ιώδιο.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες του νερού, συμβάλουν στην ανακούφιση από παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, στην μετατραυματική αποκατάσταση καθώς και σε γυναικολογικές και δερματολογικές παθήσεις.

Το νερό της Λίμνης αναβλύζει από πηγές βάθους 50 έως 100 μέτρων με θερμοκρασία που κυμαίνεται μεταξύ 22 -29ο C καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους . Η Λίμνη εκβάλει στη θάλασσα, καθώς η στάθμη της είναι 50 εκ. υψηλότερα από την επιφάνεια της και αυτό βοηθά στη συνεχή ανανέωση του νερού της.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2109970115,2109970055 και 2109970009.

Δικαιολογητικά που χρειάζονται:

– Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας ή να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας και πιστοποιείται με σχετική βεβαίωση που επιδεικνύεται έντυπα.

– Φωτοτυπία λογαριασμού ρεύματος ή τηλεφώνου ή ΕΥΔΑΠ που να πιστοποιεί τη μόνιμη κατοικία στην Ηλιούπολη.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και Τετάρτη 8/09/2021 στο ισόγειο του Δημαρχείου, στο γραφείο του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, εργάσιμες ημέρες, από 9:00 έως 13:00.

Διαβάστε: Ανάπλαση παιδικής χαράς στη συμβολή Σκόπα και Αριστάρχου στην Ηλιούπολη

Tα νέα της Ηλιούπολης μ’ ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ