Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέο Πολιτιστικό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, ξεκινά τις διαδικασίες για την ονομασία του υπό δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου Άτταλος σε «Μίκης Θεοδωράκης». Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου: “Η μουσική του εικοστού αιώνα αναμφίβολα σημαδεύτηκε από το εύρος της προσωπικότητας και του έργου του αστείρευτου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Χάρη σ’ αυτόν τραγουδήσαμε τους ποιητές όλης της γης αλλά κυρίως τους δικούς μας Γιάννη Ρίτσο και Οδυσσέα Ελύτη. Ο «Επιτάφιος» και το «Άξιον Εστί» ήταν έργα που αποτέλεσαν αφορμή για τη γέννηση ενός καινούριου μουσικού κινήματος, που τόλμησε να παντρέψει την ποίηση με το ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Ένα μεγάλο μέρος του έργου του αστείρευτου συνθέτη γράφτηκε στη Νέα Σμύρνη, στην πόλη που έζησε από το 1938 ως τη δικτατορία. Επί της οδού Σμύρνης 39, Πλαστήρα 39 σήμερα, έζησε ο Μίκης Θεοδωράκης για 30 περίπου χρόνια κι έγραψε έργα – ορόσημα στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, ξεκινά τις διαδικασίες για την ονομασία του υπό δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου Άτταλος σε «Μίκης Θεοδωράκης».

Ο ίδιος συνήθιζε να λέει: το ευτύχημα για μένα ήταν ότι κατόρθωσα να έχω την απόλυτη σχέση με την Τέχνη και ειδικά με τη Μουσική». Στόχος του Δήμου μας είναι ο πολιτιστικός αυτός χώρος να δώσει στους Νεοσμυρνιούς την ευκαιρία να δημιουργήσουν ανάλογη σχέση με την Τέχνη μα κυρίως να δώσεις στις επόμενες γενιές ερεθίσματα μνήμης”.

Διαβάστε: «Ιωνικές Γιορτές 2021» έως τις 10 Οκτωβρίου στη Ν. Σμύρνη

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τη Νέα Σμύρνη μ’ ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ