Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπεγράφη η σύμβαση για την αναβάθμιση του φωτισμού στον Δήμο

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ένα από τα πιο σημαντικά  και σύγχρονα έργα αναβάθμισης της πόλης καθώς o δήμαρχος του Δήμου Ζωγράφου, Βασίλειος Θώδας και ο Νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας “DASTERI SYSTEMS A.E.”, Γιάννης Δαστερίδης, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δήμα, υπέγραψαν τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου για την «Προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου Led για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού οδοφωτισμού και εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Ζωγράφου».

Πρόκειται για έργο δομικής αναβάθμισης του φωτισμού στην πόλη, το οποίο έχει ως στόχο την ολική αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων και χαμηλής έντασης φωτιστικών σωμάτων, με νέα υψηλής τεχνολογίας φωτιστικά, τύπου LED.

Η σημαντική για τον Δήμο και τους δημότες επένδυση, περιλαμβάνει την αντικατάσταση 3.753 φωτιστικών σωμάτων με νέα υπερσύγχρονα φωτιστικά σώματα  τύπου Led, συμπεριλαμβανομένης της 10ετούς εγγύησης/συντήρησης καλής λειτουργίας από τον ανάδοχο.  Το συνολικό κόστος της επένδυσης, ύστερα από την έκπτωση , διαμορφώθηκε στα 2.151.712,50  Ευρώ άνευ ΦΠΑ, η αποπληρωμή της οποίας θα πραγματοποιηθεί εντός 8ετίας, μέσω της εξοικονόμησης χρημάτων που θα προκύπτει ετησίως από  το ενεργειακό όφελος και το μηδενικό κόστος συντήρησης  για τον Δήμο.

Στη διάρκεια της 10ετούς εγγυημένης λειτουργίας, όχι μόνο θα αποσβεστεί πλήρως το κόστος του έργου αλλά και θα προκύψει επιπλέον ένα σημαντικό οικονομικό όφελος άνω του 1.500.000 ευρώ (πλέον του 70% της συνολικής αξίας της επένδυσης)  για τα ταμεία του Δήμου.

Ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας δήλωσε : «Ένας από τους βασικούς στόχους του προεκλογικού προγράμματος της Δημοτικής Αρχής γίνεται σήμερα πράξη. Παραλάβαμε μία πόλη με χαμηλό φωτισμό, με σκοτεινές γωνιές, με καμένες λάμπες και αδυναμία έγκαιρης αντικατάστασής τους λόγω του ελλιπούς τεχνικού προσωπικού.

Αυτή η κατάσταση τελειώνει εδώ. Σε λίγους μήνες, οι κάτοικοι της πόλης μας θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που τους αξίζουν. Αναβαθμίζουμε ποιοτικά και αισθητικά το φωτιστικό δίκτυο όλου του Δήμου, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής, καθώς και το αίσθημα της ασφάλειας των δημοτών. Πλέον ο Δήμος Ζωγράφου, από άκρου  σε άκρον της πόλης, σε όλες τις γειτονιές, θα είναι μία πόλη γεμάτη φως, χωρίς σκοτεινά σημεία και καμένες λάμπες.

Ανταποκρινόμενοι στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, με τη συγκεκριμένη επένδυση μειώνουμε τις εκπομπές ρύπων CO2 και εξοικονομούμε ενέργεια άνω του 60%.

Υλοποιούμε ένα έργο που το κόστος προμήθειας και  εγκατάστασης είναι κατά 60% οικονομικότερο από ανάλογους Δήμους της Αττικής. Και αυτό το πετύχαμε μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες υψηλού επιπέδου και στοχευμένη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ζωγράφου».

Διαβάστε: Πρόληψη και προστασία στην ατζέντα συνάντησης του δημάρχου με τον διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας

Τα νέα του Ζωγράφου μ’ ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ