Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Πρόταση Δημάρχου για μετονομασία του κλειστού θεάτρου σε “Μίκης Θεοδωράκης”

“Η μορφή του προβάλλεται στην πρόσοψη του Δημαρχείου Ηλιούπολης και η μουσική του ακούγεται από τα μεγάφωνα της πόλης”. Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος Ηλιούπολης είπε το τιμητικό ύστατο αντίο στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου: “Η Ηλιούπολη, την ημέρα της κηδείας του, αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη με τις συνθέσεις του να ακούγονται από τα μεγάφωνα της πόλης και την μορφή του να προβάλλεται στην πρόσοψη του Δημαρχείου, απόψε μετά την δύση του ήλιου. Τη μορφή του φιλοτέχνησε η Ηλιουπολίτισσα εικαστικός Βασιλική Ηλιακοπούλου.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης πρότεινε την μετονομασία του κλειστού Δημοτικού θεάτρου του Δημαρχείου, σε «Δημοτικό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης».

Για την απώλεια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, ο Γ. Χατζηδάκης  δήλωσε: «Ο δικός μας Μίκης, ο παγκόσμιος Μίκης, θα μας συντροφεύει για πάντα με το έργο του, στους αγώνες και στη ζωή, στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές μας. Η μουσική του μας ένωσε μέσα από το μεγαλείο της. Προσέφερε σε όλους μας συναισθήματα και ερεθίσματα, χαράσσοντας για πάντα την ύπαρξη του στις καρδιές και στο μυαλό όλων μας».

Διαβάστε: Σε εξέλιξη ο καθαρισμός όμβριων υδάτων στον Δήμο Ηλιούπολης

Tα νέα της Ηλιούπολης μ’ ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ