Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Στα παιδιά επιστρέφουν οι γειτονιές των Σουρμένων 12 έως 22 Σεπτεμβρίου

Οι γειτονιές των Σουρμένων επιστρέφουν στα παιδιά μέσω του πρωτοποριακού Ευρωπαϊκού προγράμματος Living Streets. Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης είναι ο μοναδικός δήμος στην Αττική, ο οποίος μαζί με άλλες 6 Ευρωπαϊκές πόλεις υλοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Σκοπός του προγράμματος είναι, να δώσει την ευκαιρία στους δημότες του και κυρίως στα νέα παιδιά να βιώσουν το ανθρώπινο πρόσωπο της πόλης τους και ακόμη περισσότερο της γειτονιάς τους.

Οι δράσεις θα διαρκέσουν 10 ημέρες (12/9 με 22/9), και θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στο Ελληνικό, ενώ θα πεζοδρομηθεί κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων η οδός Χρυσάνθου Τραπεζούντος μεταξύ των οδών Λ. Ιασωνίδου & Αθαν. Διάκου. Με παραδοσιακά παιχνίδια δρόμου, δράσεις ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, δημιουργική απασχόληση, μουσικά συγκροτήματα, και πολλές άλλες εκπλήξεις, ζωντανεύουμε τις γειτονιές του Ελληνικού.

Καθημερινό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 19:00 – 22:00

1. Παραδοσιακά παιχνίδια δρόμου: Φιδάκι, Κουτσό, Σχοινάκι, Λάστιχο, Σκυταλοδρομίες, Τσουβαλοδρομίες, Μήλα, Πετάνκ.

2. Παιχνίδια Κατασκευών και Δραστηριοτήτων Δημιουργικής απασχόλησης: “Τα βήματα της Γης» Οικολογικό παιχνίδι, «Το δάσος πάλι πρασινίζει» Κατασκευές και δράσεις παιδιών, «Οι μουσικές της φύσης» Κατασκευές με ανακυκλωμένα υλικά.

3. Ενημέρωση για αδέσποτα ζώα

4. “Μικροί Πυροσβέστες”

5. “Ντύνω ένα δέντρο”

6. Ανάγνωση παραμυθιού

7. Δράσεις Ανακύκλωσης

8. “Ονειρεύομαι την πόλη μου” (Ζωγραφική)

Στις 12/9, 21:00-23:00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Vicky Bee Band, ενώ στις 22/9 η δράση του “Living Streets” θα ρίξει αυλαία με έναν φανταστικό “Χρωματοπόλεμο”… #euki Δίκτυο Πόλεων – Βιώσιμη Πόλη

Λίγα λόγια για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Living Streets and Citizen Engagement in local energy and climate projects», χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (European Climate Initiative – EUKI) μέσω του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (Federal Ministry of the Environment, Nature Conservation and Nuclear Safety – BMU).

Συντονιστής του έργου είναι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Energy Cities», το οποίο αποτελεί και επικεφαλής του Γραφείου του Συμφώνου των Δημάρχων.

Την υλοποίηση του Living Streets έχουν αναλάβει η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ στην Ελλάδα, το Δίκτυο Terra Hub στην Κροατία και το Δίκτυο OesteSustentável στην Πορτογαλία.

* Οι δράσεις θα τηρήσουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τον covid-19, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Διαβάστε: Ανακαινίζεται έναντι 300 χιλ. ευρώ το ιστορικό Θέατρο της Ολυμπίας στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης

Δείτε ειδήσεις για το Ελληνικό και την Αργυρούπολη ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ