Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ένα εκατομμύριο μάσκες στα Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής από την Περιφέρεια

 

Στους αγιασμούς για την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε επτά σχολεία στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Αττικής Γιάννης Κεχρής.

Εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη, απευθυνόμενος σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς τόνισε:

«Για την Περιφέρεια Αττικής η ενίσχυση της εκπαίδευσης συνιστά μείζοντα προτεραιότητα. Η ασφαλής επιστροφή στα θρανία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία είναι ζωτικής σημασίας. Στο πλαίσιο αυτό θα διανεμηθούν ένα εκατομμύριο μάσκες στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Αττικής προκειμένου ο κορωνοϊός να μην διαταράξει εκ νέου την σχολική ζωή. Την ίδια ώρα, έχει ξεκινήσει μια ενημερωτική καμπάνια από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να διανεμηθούν φυλλάδια με επικαιροποιημένες οδηγίες για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού στα σχολεία της Αττικής. Παράλληλα, θα ενημερωθούν και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σε 60 Δήμους. Τα προηγούμενα χρόνια η εκπαιδευτική κοινότητα αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες. Ωστόσο, κοινός μας στόχος θα πρέπει να είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, που τόσο πολύ έχει λείψει σε όλους μας. Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε το μεγάλο μας όπλο απέναντι στον κορωνοϊό και τις συνέπειες του που είναι ο εμβολιασμός. Εμβολιαζόμαστε και κερδίζουμε πίσω τις ζωές μας».

Η διανομή των μασκών έχει ήδη ξεκινήσει στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ