Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καιρός να αφυπνισθούμε

Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης

Δικηγόρος ε.τ.

Η παλιννόστηση των Ταλιμπάν, ύστερα από 20 χρόνια ηρεμίας σήμανε, για μεν το Αφγανιστάν, τη δύση του φωτός και την ανατολή τού σκότους στην πολύπαθη, αυτή, περιοχή, για τις χώρες, όμως, της Ευρώπης (για να περιορισθούμε μόνο στη γειτονιά μας), το ξεκίνημα δυσάρεστων -έως οδυνηρών- εκπλήξεων !

Μόλις αποχώρησαν κι οι τελευταίοι Αμερικανοί στρατιώτες απ’ το έρημο, ακόμη, αεροδρόμιο της Καμπούλ, καραβάνια χιλιάδων Αφγανών μεταναστών εγκαταλείπουν κάθε μέρα πεζή τα πάτρια, για μια καινούργια ζωή στο άγνωστο, αλλά με την ελπίδα στραμμένη στη Δύση. Και εδώ είναι, πια, που αρχίζουν τα δύσκολα για την Ευρώπη και τη δική μας χώρα!

Η Τουρκία, σε μια προσπάθεια να επιβληθεί στις χώρες της μείζονος περιοχής (Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής) -και όχι, κατ’ ανάγκη, μόνο σε ισλαμικές- αποκαθιστά σταδιακά τις σχέσεις της ακόμη και με τους -μέχρι χθες- εχθρούς της. Με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα , τον μεγαλύτερο εχθρό της στη Μέση Ανατολή, με τις Η.Π.Α. και τη Δύση. Ανέλαβε τη διαχείριση και προστασία τού Διεθνούς Αερολιμένα τής Καμπούλ · συζητά με τους Ταλιμπάν τη σύναψη συμφωνίας, όμοιας με το παράνομο Τουρκολυβικό Μνημόνιο· και, επιπλέον, προσεγγίζει και πειράται να συνάψει τέτοιες συμφωνίες και με άλλες χώρες των τριών Ηπείρων , Αλβανία, Σκόπια, Αίγυπτο κ.ά., με τις οποίες η Ελλάδα διατηρούσε πάντα σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας, με ορισμένες εκ των οποίων η Τουρκία είχε σχέσεις εχθρικές. Αν θα επιτύχει σ’ αυτές του τις προσπάθειες ο κ. Ερντογάν είναι άγνωστο προσώρας· αυτή, όμως, η κινητικότητά του τον βοηθά στην πολιτική του επιβίωση. Αυτά, σε ό,τι αφορούν στις επιδιώξεις τής γείτονος και τις πολιτικές αγωνίες του κ. Ερντογάν.

Η Ευρώπη, όμως, που είναι η ελπίδα και η καταφυγή των κρατών-μελών της, οφείλει, επιτέλους, ν’ αφυπνισθεί· έχει χρέος ν’ ασχοληθεί, πρωτίστως, με τα τού οίκου της και να μας προστατεύσει ! Γιατί κάθε άλλο παρά το χρέος της αυτό επιτελεί, όταν υψηλόβαθμα στελέχη τής Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησαν να υποδεχθεί η Ε.Ε. τούς χιλιάδες Αφγανούς που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους!

Ευτυχώς που η Ελλάδα στάθηκε το ύψος της, με τον Πρωθυπουργό να διαφωνεί μ’ αυτές τις υποδείξεις και να υπενθυμίζει στον πρόεδρο του Ε.Κ. πως : “ […] Θα πρέπει να διδαχθούμε από τα λάθη μας. Θεωρώ πως αυτό που συνέβη το 2015 ήταν λάθος … “ και ζήτησε να στηρίξει η Ε.Ε. τους πρόσφυγες αλλά σε κράτη κοντά στο Αφγανιστάν. Η Ευρώπη, με την τακτική που ακολουθεί στο Αφγανικό, στηρίζει και πάλι ανοικτά τον Ερντογάν και σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στο δράμα των Ελλήνων, αν και γνωρίζει πως σήμερα φιλοξενούμε πάνω από 1.5 εκ. λαθραίων, κυρίως, μεταναστών, που καθιστούν καθημερινά τη ζωή μας αφόρητη έως μαρτυρική ! Ως εδώ, λοιπόν!!

Η Ελλάδα οφείλει να προετοιμασθεί όσο γίνεται ταχύτερα για ν’ αντιμετωπίσει τις ορδές των εισροών από πολλές μεριές. Οι δουλέμποροι συνεχίζουν να οδηγούν με άνεση εκατοντάδες λαθραίους από αφύλακτα περάσματα, όπως, πρόσφατα, στη Μήλο, όπου το Λιμενικό μας διέσωσε 124 Αφγανούς, που θα τους “χρεωθούμε” και αυτούς. Το μεγάλο, όμως, λεφούσι, με τους χιλιάδες απ’ το Αφγανιστάν είναι προ των πυλών μας. Ήδη :

O κ. Έντι Ράμα προσφέρει μόνιμη φιλοξενία σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες εξ αυτών, τους οποίους προτίθεται να εγκαταστήσει στα χωριά των Ελλήνων της Β. Ηπείρου! Πρόκειται για σατανικό σχέδιο μεθοδευμένης εξόντωσης των Βορειοηπειρωτών, ως συνέχεια του σχεδίου της σταδιακής υφαρπαγής των περιουσιών τους, το οποίο έθεσε σε εφαρμογή τα τελευταία χρόνια. Είναι σίγουρο πως ΚΑΙ αυτός θα προωθήσει στην Ελλάδα χιλιάδες Αφγανούς απ’ τα ορθάνοικτα Ελληνοαλβανικά σύνορα και την Κακαβιά. Για την Ιστορία και μόνο, να θυμίσουμε πως οι κ.κ. Ράμα και Ζόραν Ζάεφ των Σκοπίων συνδέονται με σχέσεις συνεργασίας και εξάρτησης με τον Τούρκο Πρόεδρο, υπείκοντες συχνά στις εντολές του!

Την ίδια πρόθεση, να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό Αφγανών, εκδήλωσαν τα Σκόπια και η Βουλγαρία· με τον ίδιο κίνδυνο, και εδώ, να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας χιλιάδες εξ αυτών απ’ τα κοινά σύνορά μας!

Βοήθεια, λοιπόν, η Ελλάδα δεν πρέπει πια να περιμένει από πουθενά, γιατί δεν πρόκειται να έρθει. Η Ε.Ε. και η Δύση είναι, πλέον, με τον Ερντογάν! Γιατί η Τουρκία στο Αφγανικό είναι ο μεγάλος νικητής· γιατί ο Ερντογάν κινήθηκε γρήγορα και με επιτυχία και κατάφερε, εκτός της συνεργασίας του με τους Ταλιμπάν, να τον εμπιστευθούν ως διαμεσολαβητή στις συνομιλίες τους με τις ΗΠΑ. Πέτυχε, λοιπόν, η Τουρκία τη γεωπολιτική της αναβάθμιση, με ό,τι αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει μελλοντικά σε ότι αφορά στις σχέσεις της με την Ευρώπη και τη Δύση. Μένει αυτό να φανεί στις επόμενες Συνόδους Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών και σε άλλα Fora!

Η Κυβέρνηση, λοιπόν, και οι αρμόδιοι οφείλουν να βιαστούν, προτού τα στίφη των Αφγανών κατακλύσουν την Ευρώπη. Πρέπει να αποτρέψουμε την είσοδο στη χώρα έστω και ενός αλλοδαπού. Επιβάλλεται να λάβουμε τα μέτρα μας και κυρίως:

1ον. Να προμηθευτούμε επαρκή αριθμό drones, ώστε να παρακολουθούμε καθημερινά από αέρος ΟΛΑ τα σύνορά μας, χερσαία και θαλάσσια, κι όλη την ενδοχώρα.

2ον. Να επεκτείνουμε τον φράχτη των βόρειων συνόρων μας σ’ ολόκληρο το μήκος τους, από τον  Έβρο έως το Ιόνιο πέλαγος.

3ον. Να αστυνομεύουμε όλα μας τα σύνορα με πεζές περιπολίες από ξηράς, πλέον της παρακολούθησής τους με τα drones απ’ τον αέρα.

4ον. Να ενισχύσουμε τις μονάδες και τα φυλάκια του Στρατού κατά μήκος των βόρειων συνόρων· αντίστοιχα, ταχύπλοες μονάδες τού Πολεμικού μας Ναυτικού να συνδράμουν το Λ.Σ. με συχνές περιπολίες στο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος και στα νότια της Κρήτης.

5ον. Οι Έλληνες έχουμε χρέος ν’ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΜΕ. Και, στην προσπάθειά μας αυτήν, εκτός από το ερμητικό κλείσιμο των συνόρων μας σε κάθε επίβουλο ή παράνομο εισβολέα, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να χρησιμοποιήσουμε ένα, ακόμη, όπλο ισχυρό.

Να προβάλουμε ΒΕΤΟ στην “ευρωπαϊκή προοπτική” της Τουρκίας , της Αλβανίας και των Σκοπίων, γιατί προκαλούν διαρκώς την Ελλάδα και τον Ελληνισμό και είναι κακοί γείτονες· γιατί είν’ αδιανόητο να βυσσοδομούν διαρκώς σε βάρος της χώρας μας κι εμείς να τους αγκαλιάζουμε και να τους κανακεύουμε! Γιατί, τέλος, το ΒΕΤΟ είναι το μόνο -αλλά και το ισχυρότερο και αποτελεσματικότερο- όπλο στα χέρια των Ελλήνων, πράγμα που το γνωρίζουν αυτό καλά οι πάντες!

Κύριε Πρωθυπουργέ, μόλις προχθές τρίξατε τα δόντια δημοσίως στην ηγεσία της Ε.Ε. και τον κ. David Sassoli. Τρίξτε τα και πάλι, από τώρα, στην Τουρκία, την Αλβανία και τα Σκόπια, ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΟ ΒΕΤΟ! Το κέρδος για την Ελλάδα μας και την περαιτέρω πορεία τού λαού μας -αλλά και για όλη την Ε.Ε.- θα είναι αρκετά μεγάλο και καθοριστικό. ΤΟΛΜΗΣΤΕ το, λοιπόν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ