Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έξι νέοι υπόγειοι κάδοι στον Δήμο – Διαγωνισμός για άλλους 64!

 

Στη νέα εποχή συγκέντρωσης των απορριμμάτων μπαίνει ο Δήμος Ζωγράφου με την ολοκλήρωση εγκατάστασης έξι νέων υπόγειων κάδων σύγχρονης τεχνολογίας, σε τοποθεσίες με μεγάλο όγκο απορριμμάτων. Οι κάδοι τοποθετήθηκαν στην Πλατεία Κρήτης (Ζωγράφου), στις οδούς Αμμοχώστου (Ιλίσια) και Γεωργίου Παπανδρέου (Γουδή) και δέχονται τόσο γενικά απορρίμματα όσο και ανακυκλώσιμα.

Τους νέους κάδους επιθεώρησε ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, μαζί με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δήμο Μπουλούκο. «Η τοποθέτηση υπόγειων κάδων σε περιοχές που συγκεντρώνεται μεγάλος όγκος απορριμμάτων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αισθητική αναβάθμιση του Δήμου Ζωγράφου αλλά και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των συνδημοτών μας. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται προβλήματα, όπως η δυσάρεστη οσμή και τα σκουπίδια δεν θα εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, ούτε θα επιβαρύνουν αισθητικά την περιοχή. Πλέον, δεν θα εμφανίζονται εικόνες υπολειμμάτων τροφών και άλλων απορριμμάτων περιμετρικά των πλαστικών κάδων. Η τοποθέτηση υπόγειων κάδων θα διευρυνθεί. Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις για μία πιο καθαρή και πιο όμορφη πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας.

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι που χρηματοδοτήθηκαν, ύστερα από ενέργειες του Δήμου Ζωγράφου, από το Πράσινο Ταμείο αποτελούν την απαρχή μίας νέας εποχής στη συλλογή απορριμμάτων για την πόλη του Ζωγράφου, καθώς ήδη έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής ένα ποσό σχεδόν 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την αγορά και τοποθέτηση 64 νέων υπόγειων κάδων σε 32 τοποθεσίες του Δήμου Ζωγράφου εντός του 2022 αλλάζοντας δραστικά την εικόνα της πόλης.

Ο Δήμος Ζωγράφου προτρέπει τους Δημότες, στα μέρη που έχουν τοποθετηθεί οι νέοι κάδοι, να τους χρησιμοποιούν και να ρίχνουν μέσα σε αυτούς τα απορρίμματα, ώστε να συμβάλλουμε όλοι στην προσπάθεια για μία πιο καθαρή πόλη.

Διαβάστε: Στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού ο δήμαρχος Ζωγράφου

Τα νέα του Ζωγράφου μ’ ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ