Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Πέμπτη συνεχόμενη συμμετοχή του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου θα συμμετέχει στην «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ », που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε πολλές χώρες τις Ευρώπης από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και στην Ελλάδα στηρίζεται από Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Όπως πάντα έτσι και φέτος, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητα προωθεί και ενθαρρύνει με δράσεις τους φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, αλλά με προτεραιότητα την υγεία.

Με σύνθημα φέτος “Μένουμε υγιείς και μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον”, ο Δήμος προσκαλεί μεγάλους και παιδιά να συμμετέχουν μια ολόκληρη εβδομάδα σε βιωματικές δράσεις θα περιλαμβάνουν μαθήματα – σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής και ΚΟΚ, δημιουργικά παιχνίδια, ρομποτικές κατασκευές, θεματικές θεατρικές παραστάσεις, περιβαλλοντικές προβολές και εκθέσεις, εικαστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα δρόμου, ποδηλατοβόλτες με ασφάλεια και παραδοσιακά παιχνίδια γειτονιάς και πολλά πολλά άλλα.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου με την Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, όπου οι δράσεις επικεντρώνονται στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, αλλά και την Πράσινη και χωρίς ρύπους μετακίνηση για όλους. “Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο” και για λίγες ώρες θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε ένα τμήμα της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου, που για μερικές ώρες θα φιλοξενήσει ΜΟΝΟ πεζούς, ποδηλάτες, λαμπαδηδρόμους, μάγους, ζογκλέρ & ξυλοπόδαρους και… άφθονο παιχνίδι, χορό, μουσική, ζωγραφική, ρομποτική, αθλητισμό και φωτογραφία.

1) Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου έως Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου( ώρες μαθημάτων 8:30- 13:00)

Πρωί :

  • «Bόλτες …Ποδηλάτου»
  • « Παιχνίδια με τον Κ.Ο.Κ»

Ποδηλατοβόλτες με ασφάλεια στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και σεμινάρια – μαθήματα για να μάθουν τα παιδιά τον Κ.Ο.Κ μέσω βιωματικών δράσεων, δημιουργικά παιχνίδια, ρομποτική και κατασκευές.Απευθύνεται σε παιδιά των Δημοτικών Σχολείων στο ωράριο του Σχολείου.

2) Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου (09:30)

« Ποδηλατικός Γύρος»: Εκκίνηση από οδό Ζαλόγγου ( Πλατεία Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου)με κατεύθυνση προς τον Ασύρματο – τερματισμός στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου θα πραγματοποιηθούν βιωματικά παιχνίδια οδικής συμπεριφοράς α. Ανθρώπινα ποδήλατα, β. Αγγίγματα ζωής, γ. Αρματοδρομίες, δ. Παίζω και ανακυκλώνω, ε. Μαθαίνουμε τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε.

3) Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου

«Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» – Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς.

15:30 Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στη Λ. Αγίου Δημητρίου  από το ύψος της οδού Λ.Ακρίτα έως την οδό Νοταρά.

17:30 – 20:30 Για ένα απόγευμα ο δρόμος ανήκει σε πεζούς, ποδηλάτες, λαμπαδηδρόμους, παιδιά και μεγάλους

Υπέροχες δράσεις με βιωματικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, φροντίδα ενός σκύλου θεραπείας, χορό, ζωγραφική και μουσική, θέατρο “Πρόταση γάμου” Α.Τσέχωφ, ρομποτική και κατασκευές, αθλητισμό και «specialBasketball», επίδειξη Boccia, επίδειξη Para Badminton, τζάμπολαγάπης, τέχνη, έκθεση ζωγραφικής «ανακύκλωση και τέχνη», ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου, Κλιματούπολη.

Ό,τι συμβαίνει στον Άγιο Δημήτριο με ένα κλικ  – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ