Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ταινίες της εβδομάδας: «Ένας θρίαμβος», «Βασιλιάς Όττο», «Cry Macho» & «Φαντάσματα στην πόλη» (Βίντεο)

Η Αμαρυσία σας παρουσιάζει τις ταινίες της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας που μπορείτε να απολαύσετε από την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στη «μεγάλη οθόνη». Το «μενού» περιέχει θαυμάσιες επιλογές για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις των φίλων της 7ης Τέχνης, θρίλερ, ντοκιμαντέρ, κωμωδίες.

Cry Macho

Είδος: Δράμα, Θρίλερ, Γουέστερν

Χώρα: ΗΠΑ (2021)

Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Εντουάρντο Μινέτ, Νατάλια Τρέιβεν

Στη νέα ταινία του o βετεράνος δημιουργός Κλιντ Ίστγουντ υποδύεται τον Μάικ Μίλο, ένα παλιό αστέρι του ροντέο και νυν ξεπεσμένο εκτροφέα αλόγων, ο οποίος, το 1979, αναλαμβάνει να φέρει τον γιο του πρώην αφεντικού του από το Μεξικό. Αναγκασμένοι να πάρουν τους παράδρομους στην επιστροφή τους στο Τέξας, οι αταίριαστοι συνοδοιπόροι αντιμετωπίζουν ένα απροσδόκητα απαιτητικό ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου ο κουρασμένος εκπαιδευτής αλόγων θα βρει απρόσμενες συνδέσεις και την προσωπική του αίσθηση λύτρωσης.

Σχόλιο: Εμψυχωτική και αιχμηρή ταινία πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις.

Διανομή: Tanweer

Βασιλιάς Όττο – King Otto

Είδος: Ντοκιμαντέρ, Βιογραφική, Αθλητική (82΄)

Χώρες: ΗΠΑ, Ελλάδα  (2021)

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς

Σύνοψη: Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δυσπιστία και δέος τα αουτσάιντερ του θεσμού, μία ομάδα, η οποία χωρίς να έχει καμία απολύτως νίκη σε σημαντική διοργάνωση, κατατρόπωσε τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο ήταν ο θρυλικός Γερμανός προπονητής, ο «Βασιλιάς» Όττο Ρεχάγκελ. Έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για την χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου.Αυτή είναι ιστορία για το πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην Ελληνική μυθολογία.

Διανομή: Tanweer

Ένας θρίαμβος – Un triomphe

Είδος: Κωμωδία, Δράμα (105΄)

Χώρα: Γαλλία (2020)

Σκηνοθεσία: Εμανουέλ Κουρκόλ

Παίζουν: Καντ Μεράντ, Ντέιβιντ Αγιάλα, Λαμίν Σισοκό, Σοφιάν Καμές, Πιέρ Λοτάν

Σύνοψη: Ο Ετιέν, ένας συχνά εκτός δουλειάς ηθοποιός, δουλεύει ως υπεύθυνος ενός θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή, όπου μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κρατούμενους για να ανεβάσουν το διάσημο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, «Περιμένοντας τον Γκοντό». Όταν του επιτραπεί να πάρει την ομάδα των κρατούμενων σε περιοδεία του έργου σε κανονικά θέατρα έξω από τη φυλακή, ο Ετιέν επιτέλους αισθάνεται ότι αυτή μπορεί να είναι η μεγάλη του ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο του στη σκηνή και στη ζωή.

Σχόλιο: Βασισμένη σε αληθινά περιστατικά η ταινία αποτελεί ένα κοινωνικό σχόλιο και μια παρότρυνση ότι με επιμονή και θέληση μπορεί να πραγματοποιηθεί το αδύνατο.

Διανομή: One from the Heart

Αντίο ηλίθιοι – Adieu les cons 

Είδος: Δράμα, Κωμωδία (87΄)

Χώρα: Γαλλία (2020)

Σκηνοθεσία: Αλμπέρ Ντιποντέλ

Παίζουν: Βιρζινί Εφιρά, Αλμπέρ Ντιποντέλ, Νικολά Μαριέ, Τζακί Μπερογιέ, Φιλίπ Ουτσάν

Σύνοψη: Μια 43χρονη ταλαιπωρημένη κομμώτρια (Βιρζινί Εφιρά) προσπαθεί να βρει το χαμένο της παιδί, με τη βοήθεια δύο ανεκδιήγητων τύπων. Το απίθανο αυτό τρίο ξεκινά ένα αλλοπρόσαλλο ταξίδι σε όλη την πόλη. Ευτράπελα, εμπόδια και μια αμείλικτη σάτιρα στην γαλλική γραφειοκρατία.

Σχόλιο: Μια αιχμηρή και συγκινητική κωμωδία, στην οποία οι καταστάσεις που δημιουργούνται είναι σχεδόν σουρεαλιστικές, ενώ το χιούμορ της έχει μια αναρχική, μαύρη ποιότητα, που θυμίζει τους Μόντι Πάιθονς. Δεν είναι τυχαίο που ο Τέρι Γκίλιαμ, του κορυφαίου βρετανικού κωμικού σχήματος, κάνει ένα cameo πέρασμα στην ταινία.  Η ταινία άλλωστε είναι αφιερωμένη στον Τέρι Τζόουνς των Μόντι Πάιθονς, με τον οποίο ο Ντιποντέλ συνεργάστηκε στο παρελθόν σε δύο ταινίες του.

Διανομή: Weird Wave

Φαντάσματα στην πόλη – Ghosts

Είδος: Κοινωνική, Φαντασίας (90΄)

Χώρα: Τουρκία (2020)

Σκηνοθεσία: Αζρά Ντενίζ Οκιάι

Παίζουν: Ντιλάιντα Γκιουνέζ, Μπερίλ Γκαγιάρ

Σύνοψη: Στο κοντινό μέλλον, η Τουρκία βιώνει ένα ανεξήγητο ενεργειακό μπλακ άουτ, που πυροδοτεί βίαιες ταραχές. Τέσσερις χαρακτήρες, σαν περιπλανώμενα φαντάσματα, καθρεφτίζουν τις πολλαπλές όψεις μιας αποπροσανατολισμένης χώρας, που βρίσκεται στο χείλος της έκρηξης. Μέσα από συνεχή άλματα μπρος-πίσω στον χρόνο και σκηνές που επαναλαμβάνονται από διαφορετική οπτική γωνία, αυτός ο συναρπαστικός γρίφος σκιαγραφεί ένα πλέγμα από ακραίες αντιθέσεις και αντιφάσεις– ένα πορτρέτο μιας κοινωνίας που βυθίζεται στο σκοτάδι.

Σχόλιο: Μια σπονδυλωτή ιστορία που ακολουθεί τις ζωές τεσσάρων ανθρώπων σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά της Κωνσταντινούπολης όπου είναι σε διαδικασία αναβάθμισης με σκοπό τη δημιουργία μιας “νέας” Τουρκίας. Οι ιστορίες τους θα συνδεθούν κατά τη διάρκεια μιας επικίνδυνης συναλλαγής ναρκωτικών. Επίσης, μια ιδιαίτερη ματιά πάνω στην κατάσταση της εποχής που ζούμε με φόντο ένα μελαγχολικό και υπό κατάρρευση άστυ.

Διανομή: Strada on line.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ