Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

“Οδεύοντας προς μία κοινωνία μηδενικών αποβλήτων” στις 22 Σεπτεμβρίου

 

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης – Οδεύοντας προς μία κοινωνία μηδενικών αποβλήτων, διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο «Σοφία Βέμπο» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 14, Βούλα).

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο εφαρμογής των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας και της διαχείρισης αποβλήτων με σύγχρονες και φιλικές στο περιβάλλον μεθόδους,  συμμετέχει ως βασικός εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE-IP CEI-Greece Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος είναι η επέκταση και η καθολική εφαρμογή στο σύνολο του Δήμου, της Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) των οικιακών απορριμμάτων σε χωριστά ρεύματα ανακύκλωσης και του συστήματος Πληρώνω όσο Πετάω (ΠΟΠ) όπως ήδη εφαρμόζετε στις περιοχές Πηγαδάκια της Βούλας και Δίλοφο της Βάρης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει τους το κοινό για το έργο LIFE-IP CEI Greece, για τις δράσεις του Δήμου και τις αλλαγές που φέρνει στην αποκομιδή και τη διαχείριση των αποβλήτων στην πόλη μας το σύστημα Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) και Πληρώνω όσο Πετάω (ΠΟΠ). Ταυτόχρονα, στην εκδήλωση αυτή θα παραβρεθούν καλεσμένοι από το εξωτερικό, με εμπειρία στην επιτυχημένη εφαρμογή του συστήματος ΠΟΠ για να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και να συζητήσουν τις θετικές αλλαγές που επήλθαν από την εφαρμογή του ΠΟΠ στην πόλη τους.

Τέλος θα προβληθεί σημαντικό οπτικοακουστικό υλικό για την καλύτερη παρουσίαση του προγράμματος.

Εκδήλωση Covid Free Όσοι επιθυμούν να προσέλθουν στον χώρο της εκδήλωσης θα πρέπει να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 14 μέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους ή να έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξάμηνου. Κατά την είσοδό τους στους χώρους διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα πρέπει να επιδεικνύουν σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Διαβάστε: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον Δήμο 3Β

Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει στη Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη μ’ ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ