Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Fiat 500 hybrid «Dolcevita»: Iταλική φινέτσα!

Το θρυλικό πεντακοσαράκι συνεχίζει ακάθεκτο την επιτυχημένη πορεία του (και) στην ελληνική αγορά, εμφανίζοντας συχνά νέα πρόσωπα, με βάση πάντα την αναμφισβήτητη ικανότητα των Ιταλών στις σχεδιαστικές καινοτομίες! Οι «μεταλλάξεις» έχουν επιπλέον και τον χαρακτήρα προσαρμογής των κινητήριων συνόλων στις ανάγκες αμιγώς ηλεκτρικής ή υβριδικής μετακίνησης. Το νέο «Dolcevita» ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και εντυπωσιάζει τόσο με την εξωτερική και εσωτερική του εμφάνιση όσο και με τις επιδόσεις του στην οικονομία καυσίμου. Με πολύ πλούσιο εξοπλισμό και τις δυο πολύτιμες παροχές της Fiat (5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση 200.000 χιλιομέτρων και 5 χρόνια οδική βοήθεια), η τιμή των 11.900 ευρώ δείχνει πολύ λογική, για τους λάτρεις ενός όμορφου αυτοκινήτου πόλης, που τραβάει τα βλέμματα με την εμφάνισή του.

Σχεδιασμένο για να προσφέρει μια διαφορετική επιλογή για τις αστικές μετακινήσεις, το Fiat 500 εξελίχθηκε σε ένα σύμβολο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Συνδυάζοντας ιδανικά το στιλ με τις έξυπνες λύσεις και τη νοσταλγική διάθεση, διατήρησε αναλλοίωτο τον αέρα της Dolce Vita, μετατρέποντας τις καθημερινές μετακινήσεις σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Με σχεδόν 2.000.000 Fiat 500 να βρίσκονται ήδη στους δρόμους, η Fiat ανανεώνει τη σειρά του δημοφιλούς μοντέλου, προσφέροντας μια σειρά εκδόσεων με ξεχωριστό χαρακτήρα που ανταποκρίνονται στις διαφορετικές προτιμήσεις και ανάγκες του κοινού. Η νέα σειρά του Fiat 500 είναι διαθέσιμη, τόσο σε 3θυρο αμάξωμα, όσο και σε cabrio. Για όσους αγαπούν τη μοναδική ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 1950 που χαρακτηρίστηκε και από την παρουσίαση του πρώτου Fiat 500 το 1957, η έκδοση DOLCEVITA έρχεται με νοσταλγική διάθεση και μοναδικά χαρακτηριστικά που την καθιστούν ήδη συλλεκτική!

Με την πρώτη ματιά ξεχωρίζουν  η πανοραμική γυάλινη οροφή, που φωτίζει άπλετα την καμπίνα, και τα καλλιγραφικά λογότυπα «Dolcevita» στα εμπρός φτερά. Στο εσωτερικό εντυπωσιάζει το μοντέρνο σύστημα πολυμέσων Uconnect με την οθόνη αφής των 8 ιντσών και το ενιαίο πλαίσιο, που έχει προσαρμοστεί με επιτυχία στην κεντρική κονσόλα του ανανεωμένου 500. Το ίδιο ισχύει και για την οθόνη TFT των 7 ιντσών του πίνακα οργάνων, όπου προβάλλονται πολλές λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Το «Dolcevita» εφοδιάζεται με το νέο υβριδικό σύνολο των 1.000κ.εκ., απόδοσης 70 ίππων που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και προσφέρει υψηλή ροπή στις χαμηλές στροφές, εξαιρετική οικονομία καυσίμου και προηγμένα συστήματα ανάκτησης ενέργειας. Συνεργάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 12V, Το BSG (Belt integrated Starter Generator), που είναι τοποθετημένο απευθείας πάνω στον κινητήρα και κινείται από τον ίδιο ιμάντα που κινεί και τα βοηθητικά περιφερειακά συστήματα. Κατά την επιβράδυνση, το BSG αποθηκεύει ενέργεια σε μία προηγμένη μπαταρία λιθίου χωρητικότητας 11 Ah. Παράλληλα οι χαμηλές εκπομπές ρύπων απαλλάσσουν όλες τις εκδόσεις του Fiat 500 από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ