Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

“Εναλλακτική Δράση για ποιότητα Ζωής”: Γιορτάζει τα 10 χρόνια ζωής στην Πνευματική Εστία Βούλας

 

Μετά από τη γιορτή που πραγματοποιήσε ο σύλλογος “Εναλλακτική Δράση για ποιότητα Ζωής” στις αρχές του Σεπτεμβρίου για την επέτειο των δέκα χρόνων από την ίδρυση της Εναλλακτικής Δράσης, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στις 7.30μμ στην Πνευματική Εστία Βούλας πραγματοποιεί μια δεύτερη γιορτή σε ένα χώρο με ιδιαίτερη σημασία για την ιστορία του συλλόγου.
Και η ανακοίνωση της οργάνωσης συνεχίζει ως εξης:
“Διότι στο χώρο αυτό, στις 21 Σεπτεμβρίου 2011, έγινε η ιδρυτική συνέλευση της Εναλλακτικής Δράσης, αφού είχαν προηγηθεί δύο περίπου μήνες συζητήσεων στις μεγάλες κινητοποιήσεις στην Πλατεία Συντάγματος.

Στη συνέλευση αυτή τέθηκαν οι στόχοι του νέου εγχειρήματος που ξεκινήσαμε και που ήταν -και συνεχίζουν να είναι- η συστηματική ενασχόληση με τα προβλήματα που σχετίζονται: α) τον πολιτισμό και την ιστορία β) την οικολογία και το περιβάλλον και γ) τα κοινωνικά δικαιώματα, που είναι άρρηκτα δεμένα την αυτοδιαχείριση και την άμεση δημοκρατία. Και φυσικά η συμμετοχή στους αγώνες για την υπεράσπιση και θέσμιση τους.

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, με ικανοποίηση βλέπουμε ότι οι στόχοι που από την αρχή είχαμε θέσει υλοποιούνται παρά τις δυσκολίες που από τη φύση του ένα τέτοιο εγχείρημα έχει. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στην μέχρι σήμερα πετυχημένη, κατά την εκτίμησή μας, πορεία, πολύ σημαντική ήταν η συμβολή πρωταρχικά των μελών και βεβαίως των φίλων μας, που όλα αυτά τα χρόνια πίστεψαν στους στόχους που προαναφέρθηκαν και στήριξαν τις δράσεις μας.

Για να μοιραστούμε όλες και όλοι μαζί τη χαρά σας καλούμε και στη δεύτερη γιορτή μας που θα περιλαμβάνει προβολές και συζητήσεις για το παρελθόν και κυρίως για το μέλλον, ενώ θα υπάρχουν μεζέδες, ποτό και ζωντανή μουσική, χωρίς φυσικά χορό. (Όπως θυμούνται οι φίλες και οι φίλοι στην πρώτη γιορτή μας δεν έγινε το μουσικό πρόγραμμα λόγω του ότι συνέπεσε με την ημέρα του θανάτου του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη).
Η γιορτή θα γίνει με όλα τα μέτρα προστασίας, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, 7.30μμ στην Πνευματική Εστία Βούλας, Ζεφύρου 2, κεντρική πλατεία Βούλας.
ΣΗΜ. Επειδή η Πνευματική Εστία είναι χώρος δημοτικός επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους ή με rapid test 48 ωρών, σύμφωνα με την απόφαση που μας έστειλε ο δήμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ