Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Ταινίες της εβδομάδας: «H γυναίκα που έφυγε» και «Ατυχές πήδημα ή μαλακό πορνό» (Βίντεο)

Η «ΑΜΑΡΥΣΙΑ» σας παρουσιάζει τις δύο ταινίες της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας ένα δράμα και μία κωμωδία, που μπορείτε να απολαύσετε από την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στη «μεγάλη οθόνη».

H γυναίκα που έφυγε – Domangchin yeoja – Τhe woman who ran

Είδος: Δράμα (77΄)

Χώρα: Νότια Κορέα (2020)

Σκηνοθεσία: Sang-soo Hong

Παίζουν: Kim Min-hee, Eun-mi Lee, Song Seon-mi, Hae-hyo Kwon, Young-hwa Seo, Seok-ho Shin, Seong-guk Ha, Sae-Byuk Kim

Σύνοψη: Όταν ο σύζυγός της φεύγει για δουλειές, η Γκαμχί στη διάρκεια ενός συναρπαστικού 24ώρου συναντά τρεις φίλους της που ζουν στις άκρες της μεγαλούπολης της Σεούλ. Κάνουν φιλική συνομιλία αλλά υπάρχουν διαφορετικά ρεύματα που ρέουν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, τόσο πάνω όσο και κάτω από την επιφάνεια.

Σχόλιο: Το φεμινιστικό αριστούργημα του Χονγκ Σανγκσού, το οποίο συμμετείχε  στο διαγωνιστικό τμήμα Βερολίνου και για το οποίο έγινε  ειδική μνεία στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπάστιαν.

Διανομή: Ama Films

 

 

Ατυχές πήδημα ή μαλακό πορνό – Bad Luck Banging or Loony Porn

Είδος: Κωμωδία (106΄)

Χώρες: Ρουμανία, Τσεχία, Κροατία, Ελβετία, ΗΒ (2021)

Σκηνοθεσία: Ράντου Ζούντε

Παίζουν: Κάτια Πασκάριου, Κλαούντια Ιερεμία, Ολίμπια Μάλαι, Νικοντίμ Ουνγκουρεάνου, Αλεξάντρου Ποτόσεαν, Άντι Βασλουιάνου

Σύνοψη: Η Έμι, καθηγήτρια ιστορίας σε ένα πολύ καθώς πρέπει σχολείο, βλέπει την καριέρα και την υπόληψή της να απειλούνται όταν διαρρέει στο ίντερνετ μια ερασιτεχνική ταινία ερωτικού περιεχομένου στην οποία πρωταγωνιστεί. Οργισμένοι γονείς απαιτούν την απόλυσή της, η Έμι όμως αρνείται να παραδώσει τα όπλα. Το «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» είναι μια ταινία σε τρία, αφαιρετικά συνδεδεμένα μέρη: μια βόλτα στο Βουκουρέστι του σήμερα, ένα παιχνιδιάρικο γλωσσάρι από παραδοξολογίες κι αισχρότητες, που κορυφώνονται στο τρίτο μέρος, μία εκρηκτική κωμική αναμέτρηση. Η πρώτη κινηματογραφική απεικόνιση της πραγματικότητας επί COVID-19. Ένα ερασιτεχνικό porn tape. Ένα σουρεάλ μοντάζ πάνω στην έννοια του χυδαίου (Χρυσή Άρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2021).

Διανομή: Cinobo

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ