Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Οκτώβριος στον Άγιο Δημήτριο είναι πάντα ροζ!

Και αυτός ο Οκτώβριος θα είναι ΡΟΖ στον Άγιο Δημήτριο, όπως άλλωστε ήταν πάντα τα τελευταία χρόνια, δίνοντας δύναμη, υπενθυμίζοντας και ευαισθητοποιώντας τις γυναίκες της πόλης για την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού.

Ο καρκίνος του μαστού παρά τη συχνή εμφάνισή του απειλεί λιγότερο πια τη ζωή των γυναικών που τον εμφανίζουν. Τόσο οι σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπευτικές μέθοδοι όσο και ο αυξανόμενος αριθμός των γυναικών, που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις, έχουν ως αποτέλεσμα την πιθανότερη ίαση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε  ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα  η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Ο μήνας αυτός, λοιπόν, θα είναι αφιερωμένος όχι μόνο στην ενημέρωση, αλλά και την ουσιαστική πρόληψη στην πράξη.

Το Τμήμα Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, θα φιλοξενήσει στο Δημαρχείο κινητή μονάδα μαστογράφου με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2021, για δωρεάν μαστογραφίες.

Παράλληλα θα συνεχίζεται ο πλήρης γυναικολογικός έλεγχος στα Δημοτικά Ιατρεία από τον έμπειρο γυναικολόγο του Δήμου, εντελώς δωρεάν για όλες τις γυναίκες κατοίκους και περιλαμβάνει:

-Εξέταση – ψηλάφηση μαστού και παραπομπή για μαστογραφία (αν κριθεί απαραίτητη)

-Τεστ ΠΑΠ και έλεγχος με γυναικολογικό υπέρηχο

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στον μαστογραφικό έλεγχο:

* Ο μαστογραφικός έλεγχος απευθύνεται σε γυναίκες από 40 έως 70 ετών, που δεν έχουν κάνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες και δεν έχουν ιστορικό καρκίνου του μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

* Σημειώνεται πως δεν θα πρέπει να είναι σε έμμηνο ρύση (είτε να 3 ημέρες πριν την περίοδο τους ή 5 μέρες μετά).
* Η εξέταση γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα: 210 9755794 και 210 9755163. Ώρες 08:00 – 15:00

Ο Μαστογραφικός έλεγχος και η οργάνωσης της δράσης είναι ευθύνη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, έχοντας ως χορηγό την εταιρεία καλλυντικών Estée Lauder Hellas.

Προσοχή! Η εξέταση αποτελεί ιατρική πράξη και ως εκ τούτου όλα τα αρχεία που σχετίζονται με τη δράση (λίστες με ονόματα, τηλέφωνα κ.λπ.) δίνονται στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και μόνο, καθώς αποτελούν στοιχεία που θα πρέπει να διασφαλίζονται ως προσωπικά δεδομένα ιατρικού απορρήτου και δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κανένα άλλο σκοπό πέρα του συγκεκριμένου μαστογραφικού ελέγχου. 

Και άλλες πρωτοβουλίες

Οι πρωτοβουλίες του Δήμου δεν σταματάνε εδώ! Το Δημαρχείο θα φωταγωγηθεί στο Ροζ χρώμα, υπενθυμίζοντας σε όλες τις γυναίκες τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» θα τοποθετηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου κουμπί δωρεάς καθώς και το banner του συλλόγου, ώστε να διαδοθεί ακόμα πιο δυνατά το πολύ σημαντικό μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ