Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Δημόσιο μπαλκόνι με θέα στην Αιξωνή Γλυφάδας

 

Το ωραιότερο δημόσιο μπαλκόνι με θέα βρίσκεται πλέον στην Αιξωνή Γλυφάδας, όπως υποστηρίζει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. σχολιάζοντας σε σχετικό δελτίο Τύπου τη δημιουργία της καινούριας πλατείας,  “υψηλής αισθητικής, που δημιουργήθηκε στο «πέταλο» της οδού Σερρών και Ιεράπετρας, στους πρόποδες του Υμηττού”.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δήμου Γλυφάδας αναφέρει τα εξής

“Η Αιξωνή έχει πλέον το δικό της «μπαλκόνι με θέα», δημόσιο, προσβάσιμο με αυτοκίνητο, ένα σημείο για ρομαντικούς περιπάτους, ξέγνοιαστα διαλείμματα, ωραίες φωτογραφίσεις. Ένα καταφύγιο για όλους. Με σχεδιασμό και φροντίδα η δημοτική αρχή έκανε πάλι τη διαφορά. Η καινούργια πλατεία και ο περιβάλλων χώρος, με κυβόλιθους και φωτιστικά τελευταίας γενιάς, δίνουν το στίγμα μιας πόλης πανέμορφης που εκτείνεται από το βουνό ως τη θάλασσα και υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη με δημιουργικές παρεμβάσεις και πολλή αγάπη.

“Η ανατολή και το ηλιοβασίλεμα. Η Γλυφάδα και ο Σαρωνικός. Μέχρι και η Αίγινα ! Όλα μπορεί να τα απολαύσει κανείς, από το πιο ωραίο δημόσιο «μπαλκόνι». Έτσι μοιάζει η πλατεία που δημιουργήσαμε στο τέρμα της οδού Σερρών στην Αιξωνή. Ένα στολίδι στην κορυφογραμμή της πόλης μας, στους πρόποδες του Υμηττού. Ένα σημείο ξεκούρασης, αναψυχής, υψηλής αισθητικής αξίας, που αναβαθμίζει όλη την περιοχή. Η ανάπλαση της ξεχωριστής αυτής γωνιάς της Γλυφάδας έγινε στο πλαίσιο παρεμβάσεων ανάπλασης της γειτονιάς, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, το οποίο και πάλι ευχαριστούμε θερμά”, τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: “Με πράσινο και βιοκλιματικά υλικά, με φώτα LED τελευταίας γενιάς, με παγκάκια και σκίαστρα, με πολλές ακόμα μικρές και μεγάλες «πινελιές», φτιάξαμε ένα καινούργιο σημείο συνάντησης στην πόλη μας – και όπως μου λένε και κάποιοι φίλοι, ένα καινούργιο σημείο για υπέροχες φωτογραφίες.

Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ