Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Πανελλαδικό ρεκόρ 8.630 χρήσεων για τα δύο Seatrac της Γλυφάδας

 

Νέο πανελλαδικό ρεκόρ σημείωσαν κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο τα δύο Seatrac που ήταν τοποθετημένα στη Β΄ παραλία Γλυφάδας. Έφθασαν τον αριθμό των 8.630 χρήσεων, ξεπερνώντας κατά 33% την αντίστοιχη περσινή δραστηριότητα, που ήταν και πάλι πρώτη πανελλαδικά !  Οι κολυμβητές με ειδικές ανάγκες βρίσκουν στη Γλυφάδα τις καλύτερες συνθήκες για να απολαύσουν τα θαλάσσια μπάνια τους.

«Είναι μια πρωτιά αλλιώτικη από τις άλλες: Τα δύο Seatrac της δημοτικής μας παραλίας ήταν και φέτος πρώτα σε χρήση πανελλαδικά ! Κι όχι μόνο αυτό: Σε σχέση με την περσινή χρονιά, αυξήθηκαν κατά 33% οι συνολικές χρήσεις. Είναι μια πρωτιά που μας κάνει πολύ υπερήφανους. Γιατί εξασφαλίζουμε σε χιλιάδες συμπολίτες μας την προσβασιμότητα και την ανεξάρτητη διαβίωση στην πράξη. Στην παραλία της Γλυφάδας μας τοποθετήσαμε και φέτος δύο μηχανισμούς Seatrac, που βοηθούν τα άτομα με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα στην αυτόνομη πρόσβασή τους στη θάλασσα.Μαζί είχαμε και το απαραίτητο προσωπικό, που ήταν εκεί κάθε μέρα για να βοηθάει όσους κάνουν χρήση του μηχανήματος. Είχαμε όλες τις απαιτούμενες υποστηρικτικές υποδομές, από τις ντουζιέρες και τις τουαλέτες μέχρι θέσεις στάθμευσης. Έτσι, εκατοντάδες συνάνθρωποί μας κατέφθαναν καθημερινά στην παραλία μας και από τη Γλυφάδα και από πολλά μέρη της Αττικής, για να απολαύσουν το μπάνιο τους, να χαρούν ισότιμα τον ήλιο και τη θάλασσα. Ένα θερμό ευχαριστώ στους εργαζόμενους και στο μοναδικό μας συντονιστή, από την πρώτη στιγμή, αυτής της προσπάθειας, Στέλιο Κουρουπάκη. Και πάλι ευχαριστούμε για τη διαχρονική συνεργασία την εταιρεία Tobea και προσωπικά τον Ιγνάτιο Φωτίου. Τα Seatrac αποσύρθηκαν για φύλαξη και συντήρηση τη χειμερινή περίοδο και θα επανέλθουν στη θέση τους του χρόνου την άνοιξη», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος δεν σταματά να επισημαίνει παντού ότι χάρη στη δουλειά, τη συνεχή και εντατική, του Στέλιου Κουρουπάκη -του οποίου «παιδιά» είναι τα Seatrac- έχουμε στη Γλυφάδα αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Τα Seatrac είναι μηχανισμοί που βοηθούν τα άτομα με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα στην αυτόνομη πρόσβασή τους στη θάλασσα. Ο Δήμος Γλυφάδας έχει και το απαραίτητο προσωπικό, που ήταν εκεί καθημερινά για να βοηθάει όσους έκαναν χρήση των μηχανημάτων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ