Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ουκ εν τω πολλώ το ευ? Η SKODA FABIA Rally2 το καταρρίπτει πανηγυρικά!

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση και δάφνες, ήταν το πρώτο του Οκτωβρίου για τη SKODA και την FABIA Rally2 evo. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το πρώτο τριήμερο του μήνα 134 συνολικά SKODA FABIA Rally2 evo – ένα νέο ρεκόρ για την SKODA Motorsport – αγωνίζονταν σε διάφορους αγώνες ανά τον κόσμο, κατακτώντας πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους και σε πολλές περιπτώσεις κυριαρχώντας πλήρως στο βάθρο.

Στην κορυφή της πυραμίδας, οι επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ FIA (WRC) καθώς και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι FIA (ERC). Στην πρώτη περίπτωση, το Secto Rally Finland, δέκατος γύρος WRC του 2021 και γνωστό στους φίλους του motorsport ως Ράλλυ των Χιλίων Λιμνών, τέσσερα ιδιωτικά πληρώματα SKODA κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στη WRC3. Οι τοπικοί ήρωες Emil Lindholm/Reeta Hämäläinen τερμάτισαν στην 1η θέση. Οι πρόσφατα στεφανωμένοι νέοι πρωταθλητές Φινλανδίας, ήταν σε μια δική τους κατηγορία στις εξαιρετικά γρήγορες χωμάτινες διαδρομές γύρω από την περιοχή της Jyväskylä. Στους φιδίσιους δασικούς δρόμους με μέσες ταχύτητες που ξεπερνούν αρκετές φορές τα 120 χλμ./ώρα, οι Lindhol/Hämäläinen κέρδισαν τις 11 από τις 19 ειδικές στη WRC3, με τη  SKODA FABIA Rally2 evo τους.

Πίσω τους, δύο ακόμα αμιγώς φινλανδικά πληρώματα, επίσης με SKODA FABIA Rally2 evo, ενώ και το τέταρτο στη WRC3 πλήρωμα, οδηγούσε ίδιο αυτοκίνητο. Συνολικά, επτά SKODA FABIA Rally2 evo πλασαρίστηκαν στην πρώτη δεκάδα της WRC3, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά τη δυναμική του αυτοκινήτου και αποδεικνύοντας γιατί η ταχύτητα και η αξιοπιστία της SKODA FABIA Rally2 evo – παράλληλα με την υποστήριξη και την εξέλιξη που προσφέρει η SKODA Motorsport – είναι η πρώτη επιλογή για τους ιδιώτες αγωνιζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Περίπου τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα νοτιότερα, ο Andreas Mikkelsen (NOR) και ο συνοδηγός του Elliott Edmondson (GBR), της ομάδας Toksport WRT με υποστήριξη της SKODA Motorsport, κέρδισαν το Rally Serras de Fafe e Felgueiras στην Πορτογαλία, έκτο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC) της σεζόν. Ο Νορβηγός, έχοντας μαζέψει αρκετούς βαθμούς στην προσπάθειά του να κατακτήσει τον τίτλο στην WRC2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), επέλεξε τη συμμετοχή στον αγώνα του ERC στην Πορτογαλία, ώστε να ξεφύγει ακόμα περισσότερο από τους διώκτες του και σε αυτό το πρωτάθλημα.

Με τη νίκη στο Ράλλυ Serras de Fafe e Felgueiras, ο Mikkelsen έκανε ένα μεγάλο βήμα ώστε να γίνει πρωταθλητής FIA European Rally του 2021. Ήταν η δεύτερη νίκη του Νορβηγού στο ERC της σεζόν στο τιμόνι της SKODA FABIA Rally2 evo, ο οποίος διεύρυνε το προβάδισμά του στη γενική κατάταξη. Ο Mikkelsen ήταν εξαιρετικά ταχύς στην Πορτογαλία και βασιζόμενος στην αξιοπιστία της SKODA FABIA Rally2 evo – σχεδόν όλοι οι ανταγωνιστές του για τη νίκη αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα – κατέκτησε την 1η θέση. Και εδώ η SKODA αποδείχθηκε κυρίαρχη, με τέσσερα ακόμη πληρώματα με SKODA FABIA Rally2 evo να τερματίζουν στην πρώτη δεκάδα.

Επόμενος γύρος του WRC είναι το RallyRACC Rally de España (14-17 Οκτωβρίου 2021). Στον αγώνα της Καταλονίας θα κάνει το ντεμπούτο του στο WRC και ο νεαρός Τσέχος Dominik Stříteský. Θα μοιραστεί μία Toksport WRT SKODA FABIA Rally2 evo με τον συνοδηγό του Jiří Hovorka.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ