Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ το Fiat 500 full electric cabrio 118 PS: Ένα όμορφο παιχνίδι, η ιδανική συντροφιά στην πόλη!

Παρά τις επιφυλάξεις μας για την ταχύτητα ένταξης των αμιγώς ηλεκτρικών στις πωλήσεις, που δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν απολύτως, το 500e μας έδωσε αρκετή αισιοδοξία για το μέλλον και μας πρόσφερε μια όμορφη εβδομαδιαία εμπειρία! Το απολαύσαμε απόλυτα, ακόμα και σε ταξίδι απόστασης 260 χιλιομέτρων συνολικά, με μια ενδιάμεση φόρτιση σε βενζινάδικο που διέθετε αυτή τη δυνατότητα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή…

Τo Fiat 500 αποτελεί έναν θρύλο της αυτοκίνησης, από το 1957 που πρωτοεμφανίστηκε. Η επανεμφάνισή του το 2007 μετά από 30 χρόνια απουσίας, έδωσε έναυσμα για στοιχήματα, σχετικά με την επιτυχία του! Οι απαντήσεις δόθηκαν σύντομα και το «πεντακοσαράκι» αγαπήθηκε από το κοινό όπως ο πρόγονός του! Η εμφάνιση υβριδικών και ηλεκτρικών εκδόσεων ήταν θέμα χρόνου. Το 500e διατηρεί τη βασική του εμφάνιση (ομάδα που κερδίζει δεν την πειράζεις!), με κάποιες χαρακτηριστικές προσθήκες, όπως οι προβολείς LED, η πιο κλειστή μάσκα, τα φλας-βέλη στα φτερά και φυσικά το λογότυπο «500» που δεσπόζει στη μάσκα αντί του εμβλήματος της Fiat.  Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν θεαματικές αλλαγές, πλην φυσικά του τρόπου επιλογής της κίνησης, που εκπλήσσει με την πρώτη επαφή, αφού δεν υπάρχει λεβιές ή joystick, καθώς η επιλογή γίνεται μέσω τεσσάρων… κουμπιών στο κάτω μέρος του ταμπλό!

Στο τεχνικό κομμάτι, το ηλεκτρικό Fiat 500 έχει διαφορετικό πάτωμα, που σχεδιάστηκε από… λευκό χαρτί και προσφέρεται με δυο ειδών μπαταρίες και αντίστοιχης ιπποδύναμης. Εμείς δοκιμάσαμε την πιο ισχυρή (42kWh) με τους 118 ίππους. Προσφέρεται επίσης σε τρία διαφορετικά αμαξώματα:  χάτσμπακ,  cabrio και στην 3+1 έκδοση, που διαθέτει μια επιπλέον πόρτα από την πλευρά του συνοδηγού. Υπάρχουν 4 επίπεδα εξοπλισμού, το Action, το Passion το Icon και το La Prima, ενώ η τιμή του νέου Fiat 500e, μείον την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», ξεκινάει από τις 19.970 ευρώ για τη χάτσμπακ έκδοση με τον μικρό κινητήρα, ποσό πολύ ενδιαφέρον για αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτής της ποιότητας.

Η κατανάλωση ρεύματος, το πιο σημαντικό μέρος στις επιδόσεις ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, εξαρτάται πάντα από τον τρόπο οδήγησης και την ταχύτητα. Εντός πόλης και χωρίς ιδιαίτερη οικονομίας, η αυτονομία φτάνει τα 260 χιλιόμετρα, ενώ με πιο αργή και προσεκτική οδήγηση σε καθαρά αστικές διαδρομές η εμβέλεια μπορεί να ξεπεράσει και τα 320 χιλιόμετρα που δίνει η εταιρεία! Τέλος, η χαρά της οδήγησής του είναι μεγάλη! Για όσους θα το αγοράσουν με αυτό το κριτήριο, μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα κάνουν διάνα! Είναι ένα όμορφο παιχνίδι, η ιδανική συντροφιά στην πόλη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ