Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Ένα φτερό» της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου

 

Τι είναι ένα φτερό για τον κύριο Παγώνη, που είναι στολισμένος με ένα εκατομμύρια φτερά; Τι θα του στοιχίσει αν χαρίσει ένα φτερό στον κύριο Κόκορα που το χρειάζεται κι άλλο ένα στον κύριο Στρουθοκάμηλο που το έχει ανάγκη; Τίποτα δε θα του στοιχίσει, όμως δεν θα δώσει κανένα, παρόλο που έχει για να δώσει.

 

 

Παρόλο που του περισσεύουν φτερά… Όταν έρθει η στιγμή να του λείψουν και φτάσει εκείνος να χρειάζεται και ένα, και δύο, και τρία, και τέσσερα φτερά, θα βρεθεί κάποιος μέσα στο Βασίλειο των πουλιών να του προσφέρει; Ένα φτερωτό βιβλίο γεμάτο χρώματα που καταπιάνεται με μια αλήθεια πανάρχαια και παγκόσμια. Μια αλήθεια ανθρώπων και πτηνών. «Άμα θέλεις να είσαι πραγματικά πλούσιος, τότε να δίνεις. Από την καρδιά σου κι από… τα φτερά σου».

Η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και έχει μεσσηνιακή και μανιάτικη καταγωγή. Σπούδασε Δημοσιογραφία και είναι κάτοχος Πτυχίου Πιάνου και Πτυχίου Θεωρητικών της Μουσικής.  Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Γράφει ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά και βιβλία της κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, Άπαρσις, Ίτανος, Οσελότος, Εντύποις, Αστερόπη, Otherwise. Με αυτό το φτερωτό βιβλίο, εγκαινιάζει μια «ιπτάμενη» συνεργασία με τις Εκδόσεις Υδροπλάνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ